Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. novembra 2016, 14:38
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Spraviť si zo zrkadla obrí smartfón? O pár rokov to môže byť realitou vďaka spoločnosti Apple

TECH APPLE
Uložiť Uložené

No po zverejnení ceny by sme boli radšej asi za klasické smartfóny.

Technológie idú dopredu raketovým tempom, no ešte stále by sme mohli vytvoriť zoznam stoviek vecí, o ktorých sa nám môže iba snívať. Určite ste už v nejakých filmoch alebo inde videli rôznorodé špičkové hologramy a ďalšie mimoriadne lákavé vecičky z budúcnosti čakajúce len na ich spojazdnenie a spustenie do predaja. Tzv. menší náznak budúcnosti sa ale už podarilo vytvoriť Newyorčanovi menom Rafael Dymek venujúcemu sa vynálezom a technickým záležitostiam. Úspešne sa mu totiž podarilo vytvoriť akési inteligentné zrkadlo slúžiace v podobe displeja smartfónu. Predstavte si, že idete do izby alebo do nejakej miestnosti, kde máte spomenuté zrkadlo (väčších rozmerov), zapnete si smartfón a následne pohodlne surfujete "po zrkadle".

Pre niekoho zbytočnosť, pre iných zasa výrazný pokrok vpred. Rafael všetko postavil na základe iOS 10, a novinka by teda mala zatiaľ fungovať iba vďaka Apple zariadeniam, a preto sa aj volá Apple Mirror. Ak vás omrzia malé obrazovky alebo sa budete chcieť porozprávať so svojím zrkadlom, o pár rokov sa všetko môže stať skutočnosťou. Projekt je zatiaľ iba vo fáze akejsi osobnej hračky, no ak by spoločnosť Apple chcela, veľmi ľahko ju môže začať vyrábať hromadne a rovno dodávať do celého sveta.

Nechajme sa ale prekvapiť, možno raz motyka vystrelí.

Domov
Zdieľať
Diskusia