Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2016, 14:18
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

IMAX už tento rok spustí prvé VR centrum v Európe. Pozrieť film či zahrať hru si budú môcť aj viacerí hráči naraz

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Pôjde o prielom v kinematografickom priemysle?

Technológie okolo virtuálnej reality napredujú každým dňom míľovými krokmi. To, či je to pre našu spoločnosť správne je síce otázka na dlhú debatu, no pokiaľ by malo ísť o chvíľkovú zábavu v špeciálnom centre pre VR priamo od spoločnosti IMAX Corporation, nemôžeme namietať. Tá sa totiž dohodla na spolupráci s najväčšími prevádzkovateľmi kín v Európe, Odeon & UCI Cinemas Group. Postupne tak začnú naprieč Európou vznikať centrá zamerané na VR. Predstavou spoločnosti je uzatvorená plocha v priestoroch ich kina, ktorá bude mať zhruba 200 štvorcových metrov s 12 samostatnými boxmi s interaktívnymi sedadlami. Tu si budú môcť diváci pozrieť krátke filmy v dĺžke 5 až 15 minút, prípadne si zahrať hru prispôsobenú tejto technológii. Pokiaľ sa centrá stretnú s úspechom, je vysoká pravdepodobnosť, že IMAX začne tlačiť na veľké štúdiá, aby vytvorili aj verzie ich celovečerných snímok, čo by mohlo byť skutočne fantastickým zážitkom. O technológiu sa postará Google, takže o kvalitu by sme sa báť nemali. Zaujímavo znie aj možnosť zdielanej VR, kedy budú môcť diváci/hráči sledovať/hrať popri sebe. Omnoho horšie to ale pravdepodobne bude s cenami, keďže určite nepôjde o lacný zážitok. 

IMAX už tento rok spustí prvé VR centrum v Európe. Pozrieť film či zahrať hru si budú môcť aj viacerí hráči naraz
Zdroj: virtualrealitytimes.com

Prvé takéto európske centrum vznikne už do konca tohto roka v Manchestri, no zamerané bude hlavne na zisťovanie spokojnosti zákazníkov, preferovaných obsahov alebo optimalizáciu cien. Šesť ďalších prevádzok by malo pribudnúť v Japonsku, Číne, na Strednom Východe a v západnej Európe. Jednu novú si pripíše aj Los Angeles. Úspech bude v tomto prípade kľúčový, keďže po otestovaní príde na rad rozhodnutie, či má IMAX s týmito centrami reálnu šancu na globálny úspech. A čo vy, navštívili by ste takúto sálu, bez ohľadu na to, aká vysoká by mohla byť cena?

IMAX už tento rok spustí prvé VR centrum v Európe. Pozrieť film či zahrať hru si budú môcť aj viacerí hráči naraz
Zdroj: pixabay.com

Domov
Zdieľať
Diskusia