Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. októbra 2016, 10:41
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Nevymeškal ani deň školy, oželel rodinné dovolenky a vďaka tomu mohol vyhrať iPad. Domov nakoniec odišiel len s perom

ZAUJÍMAVOSTI ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Toľko námahy kvôli plniacemu peru.

Nevynechať ani jediný školský deň za celých päť rokov strednej školy, to si vyžaduje obrovskú mieru cieľavedomosti a vytrvalosti. Brit Sam Stannard z mesta Brighton bojoval posledné roky napríklad aj s nachladnutím, ale keďže nechcel vynechať ani jeden deň, vždy sa z toho nejako vyhrabal a do školy sa napokon dostavil. Spočiatku to robil z povinnosti, no potom zistil, že jeho škola motivuje študentskú dochádzku zaujímavým spôsobom. Každoročne sa v závere roka konala ceremónia, na ktorej sa z ľudí so stopercentnou dochádzkou vyžreboval jeden šťastlivec a domov si odniesol iPad alebo laptop, po čom túžil aj Sam. Za celých päť rokov strednej školy preto chodil do triedy deň čo deň a napokon na konci piateho ročníka dúfal, že sa naňho konečne usmeje šťastie a on vyhrá. Bohužiaľ, šťastie sa usmialo na iného študenta a Sam si potom uvedomil, že za päť rokov perfektnej dochádzky získal iba certifikát a plniace pero.

Nevymeškal ani deň školy, oželel rodinné dovolenky a vďaka tomu mohol vyhrať iPad. Domov nakoniec odišiel len s perom
Zdroj: Google Maps

Keď sa študent spätne obhliadal do minulosti a zisťoval, že choroby nevyležal v posteli, ale radšej šiel do školy, ba dokonca odmietal ísť na rodinné lyžiarske dovolenky, len aby mohol ráno vstať a trepať sa do školy, nadšenie ho veľmi rýchlo prešlo. Bolo mu ľúto, že zmeškal skvelé rodinné momenty kvôli plniacemu peru, no koniec koncov môže byť rád, že mal možnosť získať vzdelanie. Menej šťastné deti po celom svete o vzdelaní iba snívajú a tento Brit sa sťažuje, že za perfektnú dochádzku nezískal iPad, aj keď perfektná dochádzka by mala byť samozrejmosťou v prvom rade.

Domov
Zdieľať
Diskusia