Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. októbra 2016, 11:22
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Nový Google Pixel je smartfón s najlepším fotoaparátom na svete. Nevyrovná sa mu žiadny Samsung ani iPhone

TECH GOOGLE
Uložiť Uložené

Baví ťa fotiť? Tak už asi vieš, čo si vyberieš.

Dva čerstvé Android smartfóny vyvinuté spoločnosťou Google vynikajú vo viacerých smeroch. A jedným z nich je aj kvalita fotografií. Počas predstavovania zaznelo niekoľko odvážnych slov a nezabudlo sa ani na dosiahnutie najvyššieho bodového hodnotenia, aké renomovaný web DxOMark foťákom v mobilných telefónoch za celú históriu jeho pôsobenia udelil. Google Pixel vrátane väčšieho prevedenia Pixel XL získali až 89 bodov, takže sa automaticky zaradili na samotný vrchol rebríčku. Hneď za nimi stojí Samsung Galaxy S7, HTC 10 a Sony Xperia X Performance. A iPhone 7? Ten nájdeme až na štvrtom mieste medzi modelmi ako sú LG G5, Samsung Galaxy Note5 či Galaxy S6 edge z minulého roka.

Vďaka predčasne zrealizovanému profesionálnemu testu DxOMark aj odhaleným technickým špecifikáciám vieme, že hlavný fotoaparát v smartfónoch Pixel od Googlu nemá absolútne žiadny problém zachytiť kvalitnú fotografiu i po západe slnka. Odborníci predovšetkým chvália vysokú úroveň detailov, podanie reálne vyzerajúcich farieb alebo nízky šum pri rôznych svetelných podmienkach. A za pochvalu taktiež stojí presná expozícia s veľmi dobrým kontrastom a vyvážením bielej farby. Rovnako padlo niekoľko pekných slov na rýchle aj presné automatické zaostrovanie, ktoré využíva technológiu fázovej detekcie. Hoci nie je prítomná optická stabilizácia obrazu, prsty v tak dobrom výsledku má špičková hardvérová výbava, a to vrátane nízkeho clonového čísla alebo obrovských pixelov. Perfektný výkon ale podala aj vylepšená digitálna stabilizácia počas natáčania videí a duálny LED blesk ponúka takmer ideálne vyvážené osvetlenie objektov, čo sa odráža na prekvapivo dobrých záberoch.

Nový Google Pixel je smartfón s najlepším fotoaparátom na svete. Nevyrovná sa mu žiadny Samsung ani iPhone
Zdroj: www.dxomark.com

Technické špecifikácie foťáku v Google Pixel

  • 12 megapixelové rozlíšenie
  • 1/2.3" senzor od Sony
  • clona f/2.0
  • 1.55 µm pixely
  • PDAF
  • Quad HD videá pri 30 fps
Domov
Zdieľať
Diskusia