Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. októbra 2016, 12:11
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Jurský svet 2 bude oveľa strašidelnejší a vráti sa ku koreňom a robotickým dinosaurom

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Menej CGI, ale aj viac CGI. V prvom rade sa však budeme oveľa viac báť.

Správy o pokračovaní Jurassic World sa pomaly, ale iste začínajú vynárať na povrch internetu. Od premiéry nás síce delí niečo cez 20 mesiacov, taký Chris Pratt už ale dostal scenár a nevie si ho vynachváliť. Je teda isté, že sa vráti rovnako ako postava Bryce Dallas Howard (tentoraz už údajne bez opätkov).

Režisér jednotky, producent série a spoluscenárista dvojky a trojky Colin Trevorrow prezradil o pokračovaní veľmi zaujímavé novinky. Tvrdí, že sa pôjde oveľa strašidelnejšou a intenzívnejšou cestou. Pôjde o tak trochu návrat ku koreňom. Nemali by sa báť výslednej kvality, keďže pri projekte stoja rovnakí ľudia ako pri jednotke, ktorá sa dostatočne vydarila. Okrem toho bola celková idea a scenár postavený práve pre nového režiséra Juana Antonia Bayonu, keďže ho Trevorrow chcel ešte dávno predtým, než sa o ňom v štúdiu začalo nahlas hovoriť. Tešiť sa môžeme aj na praktickejšie efekty a robotických dinosaurov. V jednotke pre nich bolo len málo miesta, hlavne kvôli Indominusovi, ktorý vyžadoval náročnú animáciu kvôli jeho štýlu pohybovania sa. Bayona aj Trevorrow však do scenára pre dvojku zakomponovali hneď niekoľko scén, kedy budú môcť využiť mechanické stroje. Skvelá správa, čo poviete? Na záver dnešných noviniek tu máme aj ďalší potvrdený fakt od samotného Trevorrova. Úmysel ľudského "záporáka" z jednotky sa nezrealizuje. Dinosaury sa nedajú vycvičiť a nestanú sa z nich zbrane, nie sú to psy.


Jurský svet 2 bude oveľa strašidelnejší a vráti sa ku koreňom a robotickým dinosaurom
Zdroj: Universal
 

Najprv mal natočiť sequel k World War Z, avšak osud (respektíve Universal) chcel inak. Juan Antonio Bayona (Sirotinec, Nič nás nerozdelí) bol oficiálne potvrdený čoby režisér Jurassic World 2 ešte v apríli tohto roka. Premiéra je naplánovaná na 22. jún 2018. Prvá časť rebootovanej série zarobila celosvetovo v lete minulého roka (ako ten čas rýchlo beží, čo?) vyše 1,6 miliardy dolárov, a tak bolo jasné, že sa dočkáme pokračovania. Nečakaný gigantický úspech znamenal ďalší dôvod Universalu k radosti. Nakoniec, minulý rok zvalcovali konkurenciu v podobe Big 6 hollywoodskych

štúdií. A čo povedal o pokračovaní Colin Trevorrow, režisér jednotky? 


„Páči sa mi myšlienka, že nebudeme musieť byť stále pripútaní k zábavným parkom a že je tu dobrá vedecká možnosť, ako sa dostať mimo zábavný priemysel. Ak sa pozriete na vývoj atómovej energie, prvý inštinkt bol využitie v zbrojnom priemysle, a až neskôr sme zistili, že môže byť využívaná v energetike. Toto je niečo, čo síce nebolo v knihe, ale je to zdroj, ktorý chcem využiť v ďalšom filme a možno aj v rade ďalších, ak sa rozhodnú pre pokračovanie a teda: čo ak by to išlo von do sveta? Čo ak zrazu máte 15 rozličných spoločností, ktoré sú schopné vyprodukovať dinosaura? hovorí Trevorrow a dodáva: „Doktor Wu vo filme hovorí: Nebudeme vždy jediní, kto bude schopný vytvoriť dinosaura. A ja si myslím, že je to zaujímavá myšlienka, ktorú, ak aj naplno nevyužijeme v nasledujúcom filme, je tu istý potenciál pre ďalší rozvoj...“  Viac informácií sa dozviete tu. Nedávno sme vás informovali aj o tom, že Jurassic World bude vlastne trilógia. Viac o tom sa zase dočítate po kliknutí na tento odkaz. Natáčanie začína vo februári na Havaji a v Londýne. Tešíte sa? 

Domov
Zdieľať
Diskusia