Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. septembra 2016, 18:01
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Leví kráľ ožije na striebornom plátne. Tvorcovia Knihy džungle vytvoria hraný remake!

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Timon a Pumbaa ožijú podobne ako Mauglí. Disney sa spolieha, že hrané remaky budú sláviť úspech aj naďalej.

Jeden z najlepších animákov na svete Leví kráľ dostal viacero pokračovaní či nejaký ten spin-off. Značka sa rozrástla, no zapadla prachom a dnes sa už spomína hlavne na prvú časť. Niet sa čomu čudovať, keďže tie ďalšie už zďaleka nedosiahli na kvality originálu, ktorý dokázal zamávať s kadekým. Množstvo úžasných dialógov, citátov, ktoré sa používajú dodnes, krásnej animácie a emotívneho príbehu. Leví kráľ mal všetko. 

Disney si je toho vedomé, a tak odkleplo vytvorenie live action verzie klasického príbehu, a teda hraného remaku po vzore Alicy v krajine zázrakov, Popolušky či tohtoročnej Knihy džungle. Až na pokračovanie Alicy sa vo všetkých prípadoch dá hovoriť o mimoriadne podarených filmoch, takže to nie je len o ryžovaní na značke, hoci tieto snímky Diseny zarobili krásne peniaze. Remaky majú kvality, ponúkajú niečo nové a taktiež posúvajú dnešné technológie. Ťažko povedať, či by sme radšej chceli remake, reboot animáku, hraný celovečerák alebo vôbec nič a nechať tak tento príbeh už na pokoji. To rozhodnutie však nie je na nás a úprimne, ak bude nový Leví kráľ dosahovať kvalít predošlých Disney remakov, sme tomu otvorení. 

Leví kráľ ožije na striebornom plátne. Tvorcovia Knihy džungle vytvoria hraný remake!
Zdroj: Disney


Nie je to na sto percent isté, ale takmer bezpochyby pritom pôjde o dielo tvorené z CGI. Niečo na štýl Knihy džunglí, akurát tu nebude treba vytvárať prostredie okolo človeka, takže by vlastne mohlo ísť o full CGI movie. Znamenalo by to, že herci by nahovorili svoje repliky v štúdiu, maximálne urobili nejaké motion capture pohyby a celý film by tak vznikol v počítačoch. Réžie by sa mal ujať Jon Favreau a jeho tím. Práve oni stoja za Knihou džungle, takže o kvalitu by malo byť postarané. Na ďalšie informácie si však budeme musieť ešte chvíľu počkať. Tejto téme sme venovali už samostatný rozsiahly článok, ktorý nájdete na tomto odkaze. Zistíte v ňom, že Disney takto plánuje oživiť cca 20 svojich klasických príbehov. Jedným z najvačších, pre ktoré zatiaľ Disney neplánuje live action remake, je Pocahontas. Pravdepodobne sa však v najbližších mesiacoch, respektíve rokoch, dočkáme aj oznámenia o prípravách na tomto projekte. Kniha džungle 2 ani Leví kráľ zatiaľ nemajú stanovený dátum premiéry, no môžeme očakávať roky 2018 a 2019. 

Domov
Zdieľať
Diskusia