Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. septembra 2016, 16:14
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

iPhone 7 Plus bude ešte lepší. Nová beta aktualizácia iOS 10.1 prináša režim na fotenie portrétov

TECH
Uložiť Uložené

Pozri si ukážku na videu.

Po predstavení nových sedmičiek sa na nás spustila smršť naozaj zaujímavých noviniek. Najväčšiu pozornosť však dostali inovácie v oblasti fotografovania, najmä pri väčšej, až 5.5-palcovej verzii iPhone 7 Plus, ktorú hardvéroví inžinieri z Apple vybavili dual-lens foťákom, optickým priblížením a zabudnúť nesmieme ani na ospevovaný režim v používateľskom prostredí jeho aplikácie prinášajúci bokeh efekt, alebo rozmazané pozadie, čo poznáme zo záberov zachytených pomocou drahších fotoaparátov. Ten ale počas prvého dňa predaja v USA a ďalších krajinách dostupný nebol. Kalifornský výrobca ho sľúbil až s ďalšom softvérovom balíčku pre operačný systém iOS, ktorý práve teraz po pár dňoch od predstavenia prichádza ako beta pod číslom 10.1.

Tech web 9to5mac stihol priniesť jeden z prvých video testov, kde nám názorne predviedol výhody Depth efektu. Ako je teda na vlastné oči vidieť, ovládanie nepredstavuje nič komplikované. Používateľ iPhone 7 Plus si iba vyberie režim Portrét a potom sa trošku pohrá s polohou iOS smartfónu. Ak ten polohu schváli, na displeji zvýrazní informáciu, ktorá hovorí o aktivácii spomínaného efektu (plytká hĺbka ostrosti). Pokiaľ teda budeme fotiť tvár človeka, pozadie za ním zostane rozmazané a vyhotovený záber tým pádom poskytne krajší vizuálny dojem. Viac vo videu dole.

Domov
Zdieľať
Diskusia