Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. septembra 2016, 13:42
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Kostým Black Panthera z Civil War je kompletne zo CGI. Uvidíme v jeho sólovke aj ďalších Pantherov?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Režisér Joe Russo prezradil, že na kostýme nového kráľa Wakandy pracovali počítače a herec Chadwick Boseman láka ďalšími Panthermi.

Komiksový blockbuster s názvom Captain America: Civil War je už síce nejaký ten čas za nami, nič to však nemení na skutočnosti, že postavy Spider-Mana a Black Panthera patrili k tým najväčším ozdobám, ktorými nás snímka očarila. A zatiaľ čo v prípade prvého menovaného je prítomnosť počítačových efektov naozaj nutná, s T’Challom by to už také zložité byť nemuselo. To si aspoň mnohí z nás určite mysleli. Vyšlo totiž najavo, že CGI bolo použité v úplne každej scéne s Pantherom. Prezradil to Joe Russo, teda jeden z bratskej dvojice režisérov, ktorý sa o celej veci rozpovedal ešte o niečo viac:

V ILM (Industrial Light & Magic) urobili na tomto outfite tonu práce. Mali sme síce kostým, ktorý bol použitý počas natáčania, Pantherov oblek je však veľmi špecifický a už iba hovoriť o ňom bolo náročné. Je totiž vyrobený z tkaného kovu, čo mu dodáva určitý lesk. A my by sme si nikdy nemohli dovoliť skonštruovať odev, ktorý by spĺňal požadovanú úroveň lesku a zároveň by hercovi či kaskadérovi umožňoval aj dostatočnú pohyblivosť bez toho, aby sa v ňom upotil na smrť. Keď sme teda skončili, našu prácu prevzali ľudia zo štúdia ILM a postavu dokončili. Outfit je tak kompletne vytvorený počítačmi.

Prekvapivé a skutočne pôsobivé, čo poviete? V niektorých momentoch bolo použitie CGI očividné, no nakoniec všetko nasvedčuje tomu, že si práca na novom kráľovi Wakandy vyžiadala podobné množstvo úsilia, ako pri vyššie spomínanom Spider-Manovi. Aby sme sa ale nemotali iba okolo Civil War, navnadíme vás trochu aj na T'Challovu sólovku. Predstaviteľ hlavného hrdinu Chadwick Boseman pred niekoľkými málo hodinami prezradil, že by sme sa v jeho filme mali dozvedieť aj o predchádzajúcich Pantheroch. Mohol by sa nám naskytnúť pohľad napríklad na mladšiu verziu jeho otca T'Chaku? Nuž, to sa dozvieme až časom. Premiéra snímky je momentálne naplánovaná na 15. februára 2018 a pokiaľ sa o nej chcete dozvedieť všetky podstatné informácie spolu s rôznymi zaujímavosťami, vstúpte do tohto vlákna.

Domov
Zdieľať
Diskusia