Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. septembra 2016, 12:23
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Čo všetko dokáže Moto G4 Plus v rukách profíka? Viac ti prezradia zábery z fotenia Miss Slovensko 2016

TECH LENOVO MISS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Kvalitný fotoaparát nemusia mať iba tie najdrahšie kúsky.

V tejto dobe, kedy sú smartfóny s výhodným pomerom medzi cenou a výbavou extrémne populárne, si nesmie dovoliť zaostávať ani tak veľký výrobca ako je Lenovo. A preto sme sa ešte počas mája dočkali zaujímavej, až 5.5-palcovej novinky poháňanej operačným systémom Android, od ktorej používateľ dostane prekvapujúco veľa. My sme sa o tom len nedávno presvedčili v našej recenzii a teraz tu máme ďalší dôkaz, kde je jasne vidieť, že Moto G4 Plus do obyčajnej strednej triedy rozhodne nepatrí. Profesionálny fotograf Peter Frolo si ho totiž zobral do parády a ako svoj objekt na fotenie si tentokrát vybral krásnu Kristínu Činčurovú, Miss Slovensko 2016, ktorá mu pózovala v interiéri vintage automobilu. A výsledok?

16 MPx fotoaparát smartfónu Moto G4 Plus, vybavený clonou f/2.0, takzvaným hybridným zaostrovaním (PDAF aj laser) a manuálnymi nastaveniami zvládol každý jeden záber na výbornú. Viac detailov už ale prezradia slová profesionála.

Fotografia č.1: „Toto je moja obľúbená momentka, má v sebe toľko života! Kristíne som povedal, ako pózovať – a bolo jej to strašne smiešne, lebo som pri tom používal trošku expresívnejšie výrazy. Také to ˌručičku semˈ a ˌnožičku tamˈ. Výhoda bola, že som si bez toho, aby som si kupoval nejakú aplikáciu, mohol manuálne nastaviť expozíciu. Kristína sedela v aute a tam väčšinou býva väčšia tma. Tak som si nastavil expozičný čas a podľa daného svetla som si upravil a zvýšil citlivosť (ISO), aby v zatienenom priestore pod strechou vynikla prirodzená farba Kristíninej pleti, lebo by bola inak dosť tmavá. S klasickými aplikáciami v telefónoch by táto fotka bola o dosť tmavšia.

Čo všetko dokáže Moto G4 Plus v rukách profíka? Viac ti prezradia zábery z fotenia Miss Slovensko 2016
Zdroj: Peter Frolo pre Lenovo

Fotografia č.2: „Jednu z vecí, ktoré ma zaujali na fotení s Moto G4 Plus je, že fotoaparát dokáže zachytiť tmavšie tóny, ktoré sú tu v aute, prekresliť ich – a takisto dokáže vykresliť bez použitia HDR aj všetky svetlé tóny, ktoré sú mimo tieňa. Tu som nechal fotoaparát na automatike, aby som vyskúšal, ako sa zachová, keď tam budú svetlé, no i tmavé partie auta. Myslím si, že je to naozaj nádherná fotka. Práve tým, že na nej vyšlo úplne všetko, dokonca aj kompozične to hrá na tretiny. Vidíte tie krásne presvetlené partie tu na aute? Majú priam dokonalú kresbu. Všetky.

Čo všetko dokáže Moto G4 Plus v rukách profíka? Viac ti prezradia zábery z fotenia Miss Slovensko 2016
Zdroj: Peter Frolo pre Lenovo

Fotografia č.3: „Aj táto fotografia vznikla v manuálnom režime. Strecha veľmi zatieni, opäť som preto použil vyššiu citlivosť a pridal expozičný čas, aby sa do toho aparátu dostalo viac svetla. Bolo pôsobivé, ako sa Kristínka – tým, že má výbornú postavu – dokázala v aute pohybovať. Využil som to, že jej rameno ladne prechádza celým autom, až po koniec prstov. Za povšimnutie stojí, že ona je zaostrená a do pozadia sa to už rozmazáva, čo je pre fotoaparáty v tejto triede smartfónov celkom dobrý jav.

Čo všetko dokáže Moto G4 Plus v rukách profíka? Viac ti prezradia zábery z fotenia Miss Slovensko 2016
Zdroj: Peter Frolo pre Lenovo
Domov
Zdieľať
Diskusia