Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2016, 21:18
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Nudíte sa v kostole počas omše? Pripojte sa na bezplatnú Wi-Fi

TECH
Uložiť Uložené

Pripojte sa ku sieti Godspot v kostoloch vo východnom Nemecku.

Pokiaľ pravidelne navštevujete rôzne podniky, služby či obchodné centrá, zrejmé ste si všimli, že aj bez neustále zapnutých mobilných dát nemáte problém s pripojením na internet. Nájsť bezplatnú Wi-Fi sieť, či už je nezabezpečená alebo jej heslo dostanete od zamestnancov, nie je ani na Slovensku žiaden väčší problém, pokiaľ nerátame život na dedine. Nemecko však posunulo internetovú sieť na vyšší level, keď aj na mieste, na ktorom by bolo pravdepodobne nevhodné vytiahnuť mobilný telefón či nebodaj notebook, zaviedlo Wi-Fi sieť.

Pripojenie na internet nesie názov Hotspot Godspot a pod palcom ho má protestantská cirkev vo východnom Nemecku v rámci 500. výročia reformácie Martina Luthera. Už i dnes je do siete pripojených viac než 200 kostolov, avšak nie každý má to šťastie bývať neďaleko Godspotu, a preto sa projekt rozširuje na ďalších 3000 kostolov a tiež komunitných centier či náboženských inštitúcií. "Ľudia nie sú menej duchovne založení ako kedysi, ale cirkev sa potrebuje neustále vyvíjať," tvrdí hovorca Christoph Heil. O rýchlosti a stabilite pripojenia nepadlo ani slovo, dúfame však, že kostoly neodbavia jedným slabým routerom a najlacnejším balíčkom u providera. Pokiaľ pôjde všetko podľa plánu, stane sa protestantská cirkev najväčším poskytovateľom bezplatného pripojenia v Nemecku. Preferujete počas kázne četovanie s priateľmi alebo si skôr prezeráte maili a obľúbene weby?

Nudíte sa v kostole počas omše? Pripojte sa na bezplatnú Wi-Fi
Zdroj: eagle86.deviantart.com
Domov
Zdieľať
Diskusia