Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júna 2016 o 18:44
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Odomykanie iPhonu prejde výraznou zmenou. Zabudnite na legendárne "slide to unlock"

TECH IPHONE
Uložiť Uložené

iOS 10 a jeho malá zmena.

Už od prvého iPhonu, ktorý bol mimochodom predstavený ešte v roku 2007, sa všetky generácie telefónov, respektíve ich operačné systémy, odomykali legendárnym "slide to unlock" alebo aj "odomknúť posunutím". Od najväčšej zmeny dizajnu, ktorá prebehla s príchodom iOS 7, sa síce vytratila dovtedy takmer nemeniaca sa posuvná šípka, avšak princíp zostal zachovaný a iPhone, teda všetky iOS zariadenia, odomykáme ešte i dnes posunutím obrazovky, prípadne využitím senzoru odtlačkov prstu. Prvému zo spomenutých však nadobro odzvoní.

iOS 10, o ktorom sme vám čo-to povedali tesne po konferencii, kvôli rozšíreným notifikáciám na zamknutej obrazovke musel túto známu funkciu definitívne vylúčiť. Po novom sa k súčastiam telefónu dostaneme dvoma spôsobmi. V prípade majiteľov zariadení bez senzoru odtlačkov prstov (iPhone 5, iPad mini 2, iPad Air) sa prvým kliknutím na home dostanete na zamknutú plochu a až po opakovanom stlačení odomknete telefón, prípadne budete vyzvaní zadať heslo. V prípade prítomnosti touchID zostáva tradičný spôsob odomykania, avšak pre oba typy zariadení pribúda nová možnosť a to prebudiť uchopením.

Obyčajným zodvihnutím telefónu sa zapne zamknutá plocha bez toho, aby ste stláčali home alebo sleep/awake tlačidlo. Ako môžete vidieť na videu nižšie, funkcia reaguje správne, minimálne, čo sa týka uchopenia telefónu zo statickej polohy. Predpokladáme, že vo finálnej verzii ju budete môcť deaktivovať. 

Anketa:
Súhlasíte so zmenou odomykania?
Áno
Nie
Áno
39 %
512 Hlasov
Nie
61 %
803 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia