Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2016, 16:40
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Štvrtým sériovým modelom od Tesly bude Model Y. Kedy príde, je otázne, vyzerať však môže aj takto!

TECH TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Okrem elektromobilov, ktoré poznáme pod písmenami S, 3 a X, predstaví Tesla s najväčšou pravdepodobnosťou v najbližších rokoch aj Model Y.

I keď sa momentálne všetka pozornosť v prípade automobilky Tesla sústreďuje na nový počin pod názvom Model III, v kuloároch sa už vo veľkom šepká o ďalších automobiloch elektromobiloch. Samozrejme, túto tému treba brať s rezervou, veď ešte ani 3-kový model nebol ako tak poriadne predstavený, nehovoriac o tom, že do výroby príde až o niekoľko mesiacov, pravdou však je, že sám Elon Musk sa netají tým, že modelové portfólio sa v blízkej budúcnosti rozrastie o ďalšie modely. Podľa posledných správ by tak teslácku abecedu S3X malo doplniť písmeno Y, ktoré bude predstavovať štýlové SUV (respektíve crossover). Áno, možno si poviete, že práve tým je Model X, treba však povedať, že X-ko skôr reprezentuje väčší 7-miestny rodinný automobil (pri zažmúrení oka ho môžeme považovať za MPV), něz klasické SUV-čko ako také, o čom hovorí aj jeho exteriér a nízka svetlá výška.

Model Y by mal byť postavený na základoch Modelu III, pričom zdieľať s ním bude do väčšinovej miery aj technológie a výkonnostné verzie. Y-ko bude však citeľne vyššie a dostane i viditeľnejšie ochranné prvky, ktoré by mali ochrániť toto vozidlo mimo spevnených ciest. V duchu týchto zákulisných informácií nám prináša, najmä v automobilovom priemysle známy, počítačový grafik veľmi podarený render, ktorý naznačuje, ako by štvrtý súčasný model od Tesly mohol vyzerať. To, kedy sa ho v skutočnosti dočkáme je na teraz otázne, hlavne keď vieme, že Tesla momentálne bojuje so svojou kapacitou - o Model 3 javí záujem už vyše 400-tisíc potenciálnych záujemcov, a tak je americká značka nútená siahnuť po ďalšom dodávateľovi batérií. V každom prípade, to, aká bude realita a v akej forme uvidíme ďalšiu elektrickú záležitosť s T-čkom na kapote, je naďalej veľmi trúfalé odhadovať, priložené počítačové vizualizácie však vyzerajú skutočne atraktívne a naznačujú, že elektromobil na štýl BMW X4 či Mercedesu GLC Coupé by určite nebol krokom vedľa. Mimochodom, na pretrase je stále aj Roadster, teda vôbec prvý projekt od Tesly, ktorý by údajne tiež skôr či neskôr mohol prísť vo svojej novej, vylepšenej podobe.

Štvrtým sériovým modelom od Tesly bude Model Y. Kedy príde, je otázne, vyzerať však môže aj takto!
Zdroj: rmcardesign.com
Štvrtým sériovým modelom od Tesly bude Model Y. Kedy príde, je otázne, vyzerať však môže aj takto!
Zdroj: rmcardesign.com
Domov
Zdieľať
Diskusia