Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. mája 2016, 16:51
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Používanie smartfónu počas jazdy môže byť pohodlnejšie a bezpečnejšie, stačí mať aplikáciu Autify

TECH
Uložiť Uložené

Užitočný tip pre každého, kto si nedá pokoj ani pri riadení vozidla.

Či už za volantom prepíname aplikácie alebo robíme so smartfónom čokoľvek iné, v každom prípade ohrozujeme účastníkov dopravnej premávky. Sústredenie sa na displej a zobrazované informácie môže zapríčiniť jeden zlý pohyb automobilu a nehoda je na svete. Ak by sa ale telefón mohol ovládať iba prostredníctvom jednoduchých gest a používateľské prostredie dostane jednoduchšie prevedenie, zmena aplikácie, napríklad z hudobného prehrávača na navigáciu alebo denník hovorov, nemusí predstavovať pri pevnom stojane až tak veľké riziko. A niečo také poskytuje šikovná aplikácia od českých vývojárov, ktorá okrem iného nesie aj autentický názov Autify.

Používanie smartfónu počas jazdy môže byť pohodlnejšie a bezpečnejšie, stačí mať aplikáciu Autify
Zdroj: play.google.com

Aplikácia prispôsobí prostredie operačného systému Android do takej formy, aby sa na displeji zobrazovalo čo najmenej informácií. Po spustení nastavíme jednofarebným oknám konkrétne aplikácie a medzi nimi budeme obyčajným gestom, teda pohybom dotyku nášho prsta (zľava doprava alebo sprava doľava) potom listovať. O aktuálne otvorenom okne nás taktiež informuje dobre zrozumiteľný hlasový oznam. Netreba sa tak vracať na hlavnú plochu, hľadať konkrétne ikony a tie následne stláčať. Autify je navyše k dispozícii úplne zdarma. Aj keď síce v beta verzii, ale funguje bez akýchkoľvek väčších problémov.

Domov
Zdieľať
Diskusia