Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. marca 2016, 18:16
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Od 6 na 360 eur za hodinu. Primoz učí ľudí, ako byť produktívnejší a peniaze zarába aj počas spánku

ZAUJÍMAVOSTI PRODUKTIVITA
Uložiť Uložené

Na prvý pohľad banalita, ale Primozova práca pomáha stovkám ľudí.

V dnešnom svete nezáleží na tom, či si skúsený podnikateľ alebo iba mladé ucho, ktoré pred pár mesiacmi skončilo vysokú školu. Vďaka všemožným technológiám, internetu a voľnému obchodu po takmer celom svete dostáva mladý človek do vienka nielen to, čo mu tam položia rodičia a blízki, ale aj neotvorené dvere a nepreskúmané príležitosti, ktoré mu raz môžu úplne zmeniť svet. Príbeh Primoza Bozica môže na prvé počutie znieť neuveriteľne, ale to, ako za päť rokov dokázal obrátiť svoj život naruby, sa často nevidí.

Primoz sa narodil v Slovinsku a jeho detstvo sa od detstiev jeho rovesníkov v ničom nelíšilo. Pobehoval s kamarátmi po ulici a naháňal sa za loptou či liezol po stromoch, ale onedlho ho zaujala vecička s názvom počítač, ktorý si zadovážili jeho rodičia a ako to už v takýchto prípadoch býva, z rodinného počítača sa stalo miesto okupované Primozom, ktorý začal objavovať všetky vymoženosti v ňom obsiahnuté. Jeho záľuba v počítačoch potom pokračovala počas puberty a keď sa nakoniec dostal na vysokú školu, netrvalo dlho a našiel si aj brigádu na počítačovom oddelení v jednej firme so slušným zárobkom. Spočiatku si myslel, že brigáda a vysoká škola mu budú úplne stačiť, ale našiel si koníček s názvom poker a dlhé hodiny potom trávil za počítačom hraním tejto kartovej hry. Nedalo mu to a začal vyhľadávať informácie o tom, ako sa zlepšiť nielen v pokri, ale aj v profesionálnom živote. Prečítal niekoľko kníh o motivácii, efektívnej práci a skoncovaním s prokrastináciou, zapísal sa na kurz o tom, ako si zarábať popri práci ešte niekoľko stoviek navyše a napodiv sa mu začalo dariť.

Od 6 na 360 eur za hodinu. Primoz učí ľudí, ako byť produktívnejší a peniaze zarába aj počas spánku
Zdroj: Skyrocketyourproductivity

Po vysokej škole zostal na svojej pozícii na informačnom oddelení a podľa jeho slov v tom čase zarábal asi 6 eur za hodinu, čo už je celkom slušný zárobok a v porovnaní s priemerným platom v Slovinsku si mohol dovoliť žiť nadpriemerne dobre. Stále ho však trápilo to, že je jeho život neproduktívny a hodiny svojho drahocenného času stratí robením vecí, ktoré ho nijako neobohacujú. V kombinácii so spomínanými kurzmi a novým nastavením jeho mysle sa mu podarilo zefektívniť celý svoj pracovný a súkromný život a jeho priatelia onedlho pochopili, že aj oni by sa radi niečomu takému priučili. Primoz mal síce všetky svoje informácie a poznatky iba z kníh či internetových návodov, ale zdá sa, že zafungovali a jeho priatelia ho začali odporúčať svojim známym, čo z neho spravilo doslova lokálnu hviezdu.

Primoz sa potom rozhodol spojiť svoju záľubu v pokri s novým efektívnejším životom a na jednom fóre o kartovej hre, napísal obrovský článok obsahujúci neuveriteľných 27-tisíc slov na tému ako byť produktívnejší. Nemyslel si, že bude mať nejaký veľký dopad, ale čoskoro sa mu začali ozývať aj veľké mená z oblasti pokru a niekedy v tom čase Primoz pochopil, že by sa mohol živiť ako akýsi tréner produktivity. A jeho zákazníkmi by nemuseli byť iba hráči pokru.

Odporúčané
KVÍZ: Vieš svoj čas využívať efektívne? KVÍZ: Vieš svoj čas využívať efektívne? 8. februára 2023, 10:00

Vo svojom pôvodnom zamestnaní preto podal výpoveď a všetok svoj čas venoval tomu, aby mohol ľuďom so záujmom pomôcť s tým, ako urobiť a dokončiť viac činností za kratší čas. Záujemcov pritom nebolo vôbec málo a keďže spomínaný pokrový článok spôsobil v tejto komunite celkom veľký ruch, Primoz mal čoskoro prvých zverencov, ktorým účtoval 45 eur za hodinu. Samozrejme, že ľudí netrénoval každučkú hodinu svojho dňa, ale posun od 6 na 45 eur za hodinu, to si pred pár mesiacmi ani nedokázal predstaviť. Päťdesiatka za 60 minút sa mu ale o pár mesiacov zdala ako príliš málo a keď pomaličky dvíhal svoju maržu, zákazníci mu neodchádzali, ba skôr naopak, starí odporúčali jeho služby novým a Primoz nemohol byť šťastnejší. Bohužiaľ, zasekol sa na hranici 113 eur za hodinu, kedy mu už niektorí zákazníci neboli ochotní platiť, a tak hľadal ďalšiu inšpiráciu, vďaka ktorej by mohol svojich zákazníkov presvedčiť, že sa im oplatí zaplatiť aj oveľa viac.

Navštívil niekoľko seminárov, konferencií a motivačných stretnutí s ľuďmi, ktorí ho inšpirovali ešte v jeho začiatkoch a o niekoľko mesiacov neskôr nielenže založil svoj nový podnikateľský projekt, ale podarilo sa mu hodinovú maržu ešte o čosi dvihnúť. Vo svojich kruhoch mal už vytvorené dobré meno, a preto ho použil pri zakladaní portálu Skyrocket Your Productivity, čo je v podstate taktiež kopa návodov a rád o tom, ako byť produktívnejší, avšak skôr vo forme článkov a videí, ktoré priamo nevyžadujú Primozovu prítomnosť, keďže môže všetko napísať a natočiť dopredu. Pomyslel si, že preňho bude oveľa výhodnejšie investovať svoj čas do niečoho, čo mu potom bude samostatne zarábať peniaze bez jeho pričinenia, a aj keď sa v poslednom polroku prihlásilo približne 150 ľudí a ďalších 10 aktívne trénuje, môže sa pochváliť hodinovým zárobkom až 360 eur. Dnes teda neučí pokrových hráčov o tom, ako lepšie a efektívnejšie hrať, ale venuje sa skôr mladým podnikateľom, ktorí majú v hlave hromadu predstáv, ale ešte netušia, ako s nimi naložiť. Poskytuje im rady zo svojich skúseností, pomáha im zefektívniť kalendár, stretnutia a optimalizuje čas, ktorý by mali venovať práci. A keďže chcel vždy cestovať, momentálne tvorí napríklad z Thajska či ďalších krajín, keďže jeho práca nevyžaduje prítomnosť na konkrétnom mieste. Základným a takmer jediným predpokladom na to, aby si mohol na účte každý mesiac nájsť poriadny balík peňazí, je len internet a jeho čas.  

Od 6 na 360 eur za hodinu. Primoz učí ľudí, ako byť produktívnejší a peniaze zarába aj počas spánku
Zdroj: Skyrocketyourproductivity
Od 6 na 360 eur za hodinu. Primoz učí ľudí, ako byť produktívnejší a peniaze zarába aj počas spánku
Zdroj: Skyrocketyourproductivity
Domov
Zdieľať
Diskusia