Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júla 2015 o 5:19
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

X-Men odhalilo detaily o novom svete pre mutantov v Apocalypse, konci Wolverina a o Deadpoolovi

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Bryan Singer teasuje a teasuje, až sa nám paria mozgy a tak sa vynára priestor pre špekulácie, ale aj nové a zaručené informácie.

Z Comic-Conu sme si zhrnuli už všetko podstatné, my pre vás samozrejme pripravujeme ešte jeden článok, kde si povieme o všetkom dôležitom, čo sa stalo, no ešte predtým nás čaká rekapitulácia panelu od Foxu venujúca sa mutantom a taktiež pár nových informácií. 

Začneme Mystique. Jej predstaviteľka, Jennifer Lawrence, sa nechala počuť, že už si nie je taká istá tým, že skončí s rolou „modrej chameleónky“. Všetko bude údajne závisieť od toho, ako sa bude cítiť, keď jej z Foxu zavolajú (ak tak učinia), a koľko jej následne ponúknu peňazí. Osobne mám dojem, že Mystique dostáva až príliš veľa priestoru (to sa v najnovšom filme veľmi meniť nemá) a rád by som si od nej oddýchol. Je načase zamerať sa na novú krv. V každom prípade ide o prekvapenie, keďže ešte nie tak dávno tvrdila, že s rolou definitívne končí. 

X-Men odhalilo detaily o novom svete pre mutantov v Apocalypse, konci Wolverina a o Deadpoolovi

Ak ste to nezachytili, Josh Trank zrušil 3D konverziu Fantastickej štvorky. Rozhodne ide o zaujímavý úkaz. Nie každý režisér si dovolí štúdio pripraviť o peniaze, a už vôbec by to nemalo prejsť tvorcovi, s ktorým malo Fox evidentné problémy a proti ktorého vôli sa museli robiť dotáčky a zmeny vo filme. Tie zabrali dosť času a 3D konverzia by tak nemusela dopadnúť najšťastnejšie, čo je aj logické, vzhľadom na to, že veľa času už Fox nemá. Fantastická štvorka premiéruje na Slovensku a v Čechách už 13. augusta, v USA je to o týždeň skôr. Mimochodom, dvojka, naplánovaná na leto 2017 údajne zmení režiséra a natočí ju Bryan Singer. To sú ale len dohady. 


Fajn, bokovky by sme mali, takže sa pustíme do X-Men: Apocalypse, pre mňa osobne očakávanejšej snímky, než akou je akákoľvek iná od Foxu. Deadpool priniesol pár zaujímavostí či Reynoldsovo strieľanie si z Green Lanterna (to DC asi zabolelo), no veľa nového tam nebolo. V tomto článku sme vám už jasne načrtli, o čom Apocalypse bude, navyše v ňom nájdete odkazy na ďalšie naše články zaoberajúce sa dejom a inými detailmi, a tak prejdime rovno k veci. Čo sa dialo v Hall H počas prezentácie X-Men: Apocalypse?

X-Men odhalilo detaily o novom svete pre mutantov v Apocalypse, konci Wolverina a o Deadpoolovi


Otvoril ho Hugh Jackman (účastníci videli aj video spred 16 rokov, kedy Singer potvrdil Jackmanovi, že dostal, dnes už ikonickú rolu, snáď ho uvidíme aj my), až príliš okate odkazujúc na storyline Old Man Logan, kedy je Logan v budúcnosti jedným z posledných žijúcich mutantov, pričom vo svojom živote urobil pár nepekných vecí a dokonca prelial krv svojich priateľov. Bohužiaľ, mnoho postáv z deja nevlastní Fox, a tak bude zaujímavé sledovať, ako sa príbeh vyvinie (ak vo Wolverine 3 skutočne Old Man Logan uvidíme), v každom prípade, myšlienka je skvelá a šlo by o viac než len dôstojný odchod Hugha Jackmana. Ak sa chcete zdržať potenciálneho spoileru, radšej odsek nižšie preskočte, ale vlastne, celý článok bude jedna veľká teoretická bublina doplnená o moje žvásty a pár špekulácií, samozrejme i potvrdených faktov.

Osobne si myslím, že Wolverine Hugha Jackmana v The Wolverine 3 umrie. Následne sa urobí kasting pre jeho mladšiu verziu, s ktorou bude svet X-Men pracovať a o pár rokov, respektíve desaťročí možno aj uvidíme, čo sa s Loganom dialo medzi udalosťami Days of Future Past (hlavne konca, kedy sa prebudil do súčasnosti) a treťej sólovky, ktorá má byť mimochodom najlepšia doteraz. Ešte než sa pustíme do ďalšej tímovky X-Men, vedzte, že Singer si Jackmana zavolal k sebe a pripomenul mu, že sa minimálne objavil v každom X-Men filme doteraz. Očakávať preto môžeme jeho cameo ako v Deadpoolovi (aj keď nie, tu sa to dá pochopiť), tak určite aspoň v Apocalypse, kde by sa, nakoniec, mohol predstaviť divákom aj Gambit Channina Tatuma. 

 

X-Men odhalilo detaily o novom svete pre mutantov v Apocalypse, konci Wolverina a o Deadpoolovi

O svojich postavách sa rozhovorili postupne Jennifer Lawrence (Mystique), James McAvoy (Professor X), Michael Fassbender (Magneto) či Oscar Isaac (Apocalypse). Svoju postavu nazval doslova Bohom, ktorý dlho spal, a keď videl svet v podobe, v akej sa v roku 1983 (10 rokov po udalostiach Days of Future Past) nachádza, musel ho zmeniť. Očividne mu vadilo, že mutantov neuctievajú a nevážia si ich. Keby sa tak dostal do pôvodnej časovej kontinuity, asi by sa, chudák, zbláznil. V novej kontinuite však väčšina spoločnosti mutantov prijala a akceptuje ich prítomnosť, navyše sú im vďační za odvrátenie jadrovej vojny ako na Kube, tak na konci Days of Future Past, kedy Mystique radikálne zmenila dejiny sveta. Či už neplánovane, alebo plánovane, Oscar Isaac prezradil aj svojich 4 jazdcov Apokalypsy. Budú nimi Angel (Archangel - Ben Hardy), Psylocke (Olivia Munn), Storm (Alexandra Shipp) a Magneto! Navyše sa zdá, že Apocalypse ich len nejako donúti, respektíve im ukáže cestu, akou sa vybrať a nasledovať ho. Nezdá sa, že by to bola nejaká kontrola mysle. Nuž, uvidíme, čaká nás ešte dlhých a netrpezlivých pár mesiacov. Ak sa chcete o X-Men: Apocalypse dozvedieť viac, klikajte sem. 


Fantastic Four - 13. august 2015
Deadpool - 12. február 2016
X-Men: Apocalypse - 27. máj 2016
Gambit - 7. október 2016
Wolverine 3 - 3. marec 2017
Fantastic Four 2 - leto 2017
Zatiaľ neohlásené filmy: New Mutants, X-Force, nová X-Men tímovka...

PS: Oficiálne trailer pre Deadpoola uvidíme do troch týždňov!

X-Men odhalilo detaily o novom svete pre mutantov v Apocalypse, konci Wolverina a o Deadpoolovi


PS2: Zdatnejším angličtinárom odporúčam pozrieť si panel, bol naozaj zábavný a veľavravný

Domov
Zdieľať
Diskusia