Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2015, 18:12
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Pixarovka Inside Out ako ďalší revolučný animák, ktorý sa pozrie na pocity v našich hlavách

FILMY A SERIÁLY INSIDE OUT PIXAR ANIMÁKY
Uložiť Uložené

Ako vyzerajú, ako sa správajú a ako fungujú pocity v našich hlavách? Aj to nám ukáže nový trailer pre Inside Out.

Inside Out sa už od začiatku javil ako ambiciózny projekt od Pixaru. Ten v posledných rokoch nedokázal priviesť žiadny inovatívny a skutočne revolučný animák, tak, ako to robil v minulosti. Spomeňme si na Cars 2, či len ľahko nadpriemerné Brave. Reputáciu napravilo pokračovanie (s originálnymi nápadmi má Pixar malý problém) Príšeriek s. r. o., no nič nenasvedčovalo tomu, že Pixar dokáže stále vytvoriť úžasný animák pre deti aj dospelých. To sa ale tento rok zmení. V novembri príde The Good Dinosaur, no ešte predtým, konkrétne 18. júna (pre Česko), dorazí Inside Out. Slovenský distribútor (Saturn) sa rozhodol, že film bude brak a snímku prinesie na Slovensko až o dva mesiace neskôr, konkrétne 13. augusta (pokojne sa im poďakujte v e-maili). Zavedený trend stredovekého Slovenska, čo sa kino premiér týka, tak pokračuje a nám nezostáva nič iné, než siahnuť na iné spôsoby sledovania noviniek (a že vraj my sme tí zlí). 


O príbehu Inside Out sme toho veľa nevedeli, čo sa však mení dnešným dňom. Začneme predstavením života malej Reily. Film vnikne život do jej strachu (Bill Hader), smútku (Phyllis Smith), radosti (Amy Poehler), znechutenia (Mindy Kaling) a hnevu (Lewis Black). Tieto pocity budú pracovať naplno, keďže mladá Riley má len 11 rokov a čelí sťahovaniu do nového mesta a školy. V dnešnom traileri ale vidíme, že sa Radosť (Joy) a smútok (Sadness) dostanú z centra mozgu niekam inam, pričom narazia na veci vskutku nevídané. Neprítomnosť radosti a smútku sa logicky prejaví aj v emociálnom rozpoložení mladej Reily. Určite nás čakajú veľmi vtipné a situačné vtipy, ako napríklad rozhovor manželky s manželom, ktorý toho veľa prezrádza o chlapoch. Konečne máme dobrú výhovorku, keď sme niekedy faded v momentoch, kedy od nás partnerky vyžadujú úplný opak. Režíruje Pete Docter (Príšerky s. r. o., Hore) a scenár napísal Michael Arndt, ktorého príbehy sme mohli vidieť v Oblivione, Hunger Games 2 či Toy Story 3. Aké máte z rozprávky pocity vy?

Inside Out budeme pozornejšie sledovať na Filmkulte.

Pixarovka Inside Out ako ďalší revolučný animák, ktorý sa pozrie na pocity v našich hlavách
Domov
Zdieľať
Diskusia