Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. februára 2015, 13:51
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Harrison Ford sa vráti v pokračovaní kultového Blade Runnera!

FILMY A SERIÁLY BLADE RUNNER HARRISON FORD
Uložiť Uložené

Fanúšikovia Ricka Deckarda jasajú radosťou. Harrison Ford potvrdil svoju účasť v dvojke, ktorú bude režírovať autor Prisoners. Kedy dorazí do kín?

Sci-fi od Ridleyho Scotta z roku 1982, Blade Runner, ktorá znamenala revolúciu v žánri a pojímaní filmov a ich predstáv o budúcnosti ako takých, sa dnes (a vlastne už hodných pár rokov) považuje za kultovú. Príbeh detektíva Ricka Deckarda, jedného z najlepších v obore, dnes vyzerá nereálne, keďže hlavný hrdina nebol žiaden Rambo a nestálo proti nemu mimozemské plavidlo schopné zničiť celú planétu. Hralo sa na komornejšiu nôtu, úžasný svet budúcnosti, skvelý scenár a zaujímavé dialógy. Vidina rozvíjania tohto filmu nenecháva fanúšikov spávať ani viac než 30 rokov po premiére a na to už musel Ridley Scott reagovať. Už minulý rok sa potichu rozprávalo o pokračovaní, nedávno sa dokonca potvrdili práce na scenári, ktorých súčasťou bol aj Harrison Ford. Naposledy nám potvrdili pokračovanie Votrelca, no a dnes tu máme Blade Runner 2 s Harrisonom Fordom, Denisom Villeneuevom (Prisoners, Enemy) ako režisérom a Scottom ako producentom.

Dej by sa mal odohrávať dekády po jednotke a Deckard by sa mal objaviť v treťom akte, v menšej, avšak kľúčovej role. Myslím, že rozhodnutie, ktoré sa učinilo ohľadom Forda je perfektné. Scenáristi aj režisér tak majú voľnú ruku nad príbehom a nemusia sa zameriavať na staručkého Forda, ktorý už má svoje limity. Čaká nás teda originálny príbeh. Základy scenára položili Hampton Fancher (spolupracoval na jednotke) a Michael Green. Produkcia, teda natáčanie by sa malo začať v lete 2016.

Pre viac podobných informácií sledujte Filmkult.

Harrison Ford sa vráti v pokračovaní kultového Blade Runnera!

Domov
Zdieľať
Diskusia