Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
dnes 25. októbra 2024 o 18:53
Čas čítania 0:36
Jela Vážanová

Nemecká firma vytvorila digitálny kondóm. Aplikácia má chrániť pred nahrávaním pohlavného styku bez súhlasu

ZAUJÍMAVOSTI ANDROID APLIKÁCIE IOS APLIKÁCIE SEX/LIFE
Uložiť Uložené

Camdom má chrániť pred zneužitím intímnych momentov a predísť psychickej ujme potenciálnych obetí.

Nechránený sex prináša veľké riziko, no nie vždy ide len o neželané tehotenstvo či pohlavné choroby. Bohužiaľ, niektorí ľudia sa stali už aj obeťou nahrávania svojich intímnych chvíľ bez súhlasu. Existuje však aplikácia, ktorá tomu dokáže zabrániť. 

Nemecká kondómová firma Billy Boy vytvorila takzvaný Camdom. Ide o digitálny kondóm, ktorý zablokuje na telefóne možnosť nahrávať video či zvuk. „Všetko, čo musíte urobiť, je otvoriť ho pred sexom, aby ste ochránili svoju digitálnu intimitu,“ povedali experti a dodali, že používanie bezpečnostného softvéru nie je ťažké, ale „tak jednoduché ako používanie skutočného kondómu“.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by BILLY BOY (@billy_boy_de)

Vďaka Bluetooth stačí, keď umiestniš telefóny blízko seba a aktivuješ bezpečnostný blok. Ak sa niekto pokúsi počas styku nahrávanie zapnúť, aplikácia spustí alarm, ktorý upozorní na porušenie bezpečnosti. Camdom dokonca dokáže blokovať aj viac zariadení súčasne.

Zatiaľ si aplikáciu môžeš nainštalovať iba na Google Play, no na App Store príde čoskoro. 

Domov
Zdieľať
Diskusia