Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2024 o 12:28
Čas čítania 0:37
Karolína Uličná

Český miliardár si nechal naklonovať svojho psa. Ide o prvý pokus v Európe, stálo ho to tisíce eur

ZAUJÍMAVOSTI ČESKO PES SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Aristokrat Korec Corso II. sa aktuálne nachádza v karanténe. Česko má tak prvého naklonovaného psa v Európe.

Developer a miliardár Evžen Korec je 79. najbohatším Čechom. 68-ročný podnikateľ je okrem iného aj milovník zvierat a svoj obrovský majetok investuje aj do psov. So svojou manželkou Janou vedie medzinárodne uznávanú chovateľskú stanicu psov a nedávno skúsili aj experiment s klonovaním.

Miliardár si nechal v zahraničí naklonovať svojho už zosnulého psa, informoval Forbes. Ide o vôbec prvé klonované zviera tohto druhu v strednej Európe. Jeho „pôvodný pes“ zomrel tohto roku vo februári a podnikateľ z Čiech si chcel zachovať výnimočné gény svojho špičkového psa z veľmi úspešnej línie. Druhým dôvodom bolo skúsiť otestovať hranice modernej genetiky.

Identická kópia štvornohého domáceho miláčika je plemeno s názvom cane corso a volá sa Aristocrat Korec Corso II. Aktuálne sa tento dvojmesačný klon psa nachádza v povinnej karanténe v Česku. Klonovanie prebiehalo čiastočne v Anglicku a aj v USA. Celý proces bol finančne veľmi náročný. Veľkú položku tvorila najmä logistika, keďže preprava psa spoza oceánu je komplikovaná a drahá záležitosť.

pes
Zdroj: Evžen Korec archív
Domov
Zdieľať
Diskusia