Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
3. júla 2024 o 18:22
Čas čítania 1:01
Ella Petrová

REBRÍČEK: Toto sú najlepšie pivné štýly sveta. Susedné Česko bodovalo niekoľkokrát

REBRÍČEK: Toto sú najlepšie pivné štýly sveta. Susedné Česko bodovalo niekoľkokrát
Zdroj: Canva
GASTRO ALKOHOL PIVO
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

V rebríčku dominujú belgické štýly.

Si milovníkom piva a vychutnávaš si každý jeho dúšok? Známy gastronomický portál Taste Atlas predstavil 96 najlepších svetových pív, respektíve ich štýlov. Pozri sa, kto sa dostal do top trojky.

Pivo, krčma,
Zdroj: Plzenský Prazdroj Slovensko

3. Dubbel

Ide o bohaté a vyvážené trapistické pivo, ktoré vzniklo v Belgicku a ktorého moderná verzia s názvom Dubbel Bruin bola krátko po svojom vynájdení kopírovaná v mnohých belgických pivovaroch. Tieto pivá majú zvyčajne komplexnú vôňu a chuť pripomínajúcu karamel, hrozienka, slad a tmavé ovocie.

2. Lambic

Tento druh piva má svoje korene v belgickom regióne Pajottenland. Na rozdiel od väčšiny ostatných pív, ktoré kvasia pomocou špeciálne vyšľachtených kvasiniek, lambik kvasí spontánne. Pivo je vystavené pôsobeniu divokých kvasiniek a baktérií poletujúcich vo vzduchu. Tento typ piva má výnimočnú chuť. Chutí ako víno alebo jablčné víno a zvyčajne je dosť kyslé.

1. Tripel

Opäť druh piva pochádzajúci z Belgicka, patrí medzi silnejšie pivá s obsahom alkoholu od 7 do 10 %. Tieto žltozlaté pivá majú zvyčajne výrazný korenistý, ovocný a mierne sladký sladový charakter. Ich kvasnicový charakter sa líši, ale často obsahuje banánovú alebo klinčekovú arómu.

V rebríčku bodovalo aj susedné Česko

Česká republika a pivo idú jednoducho ruka v ruke. Ako sme už písali, Praha sa stala druhou najlepšou destináciou na ochutnávanie piva v Európe. Teraz sa na zoznam najlepších pív dostalo päť českých pivných štýlov.

Odporúčané
TEST pív v plastovej fľaši: Toto chcem vypľuť, mali by ho zakázať vyrábať aj predávať, znelo z úst ľudí. Pozri, ktoré pivo vyhralo TEST pív v plastovej fľaši: Toto chcem vypľuť, mali by ho zakázať vyrábať aj predávať, znelo z úst ľudí. Pozri, ktoré pivo vyhralo 30. septembra 2024 o 9:30

Na 12. mieste sa umiestnilo pivo plzenského typu, ľudovo nazývané Pilsner, podľa miesta pôvodu. Dvadsiate prvé miesto obsadilo Chodské pivo, opäť z Plzenského kraja. Na 33. mieste sa umiestnilo Českobudějovické pivo. Päťdesiate štvrté miesto obsadil Březnický ležiak a 82. miesto získalo Znojemské pivo.

prazdroj
Zdroj: Pilsner Urquell/propagačný materiál
Domov
Zdieľať
Diskusia