Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
14. marca 2024, 11:00
Čas čítania 0:46
Radka Klučárová

Ďalší sexuálny škandál v poľskej cirkvi: Farár mal sex s manželkou organistu, blízko mal údajne aj k iným ženám z farnosti

ZAUJÍMAVOSTI CIRKEV POĽSKO SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Mesiace pred vypuknutím škandálu organista a jeho manželka kostol prestali navštevovať.

Mestečkom Lubomierz v Poľsku otriasol ďalší sexuálny škandál. Miestny farár Andrzej Ł. mal údajne sex s manželkou organistu. Nadpriemerne blízke vzťahy podľa dostupných informácií udržiaval aj s ostatnými farníčkami, píše Gazeta Wyborcza. 

Kňaz svoj „hriech“ popiera

Suspendovaný kňaz všetko odmieta a tvrdí, že ide o ohováranie, ktorého cieľom je uškodiť mu. „Bol som informovaný, že proti mne prebieha kánonické konanie. Pred odovzdaním dekrétu ma vypočúval cirkevný súd ako obžalovaného. Obžalobu na mňa podali manželia Monika a Roman R., ktorí ma obviňujú z dôverných kontaktov s pani Monikou R. a ďalšími ženami z Farnosti sv. Matky v Lubomierzi. Bol som tiež obvinený z toho, že som dal rozhrešenie od hriechu cudzoložstva, ktorý údajne pani Monika so mnou spáchala, za čo hrozí kánonický trest,“ uviedol obvinený kňaz vo vyhlásení.

Manželský pár, ktorého sa škandál týka, bol vraj v minulosti vo farnosti veľmi aktívny. Mesiace pred vypuknutím škandálu sa však stiahli a kostol prestali navštevovať. Podľa slov hovorcu Legnickej kúrie Waldemara Wesołowského „duchovný poskytol vo vyhlásení aj nepravdivé informácie“, detaily však nešpecifikoval. 

Kňaza z Farnosti sv. Matky suspendovali a poslali ho do domova kňazov na dôchodku. Právo sláviť svätú omšu aj iné sviatosti mu však ponechali. 

kostol, farár
Zdroj: Gašpo
Domov
Zdieľať
Diskusia