Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. januára 2024, 17:30
Čas čítania 0:58
Barbora Adamkovičová

Najstaršieho psa na svete vyškrtli z Guinnessovej knihy rekordov. Dôvodom sú jeho labky

ZAUJÍMAVOSTI GUINNESSOVA KNIHA REKORDOV DOMÁCE ZVIERATÁ
Uložiť Uložené

Jeho vek spochybňujú mnohí veterinári, toto im na fotografiách nesedí.

Tridsiatnik Bobi možno nebol tridsiatnik, a tak zrejme ani najstarší pes, aký kedy po svete behal. Prestížny titul mu nedávno odobrali po tom, čo ľudia pracujúci pre Guinnessovu knihu rekordov zhromaždili viaceré pochybnosti o jeho naozajstnom veku, píše CBS News.

Portugalský pes Bobi v máji 2023 oslávil svoje 31. narodeniny a zomrel len o niekoľko mesiacov neskôr. Sieň slávy ho preto titulovala najstarším psom na svete, čím prekonal viac než 80-ročný rekord austrálskeho psa Bluey. Ten zomrel vo veku 29 rokov a 5 mesiacov.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Guinness World Records (@guinnessworldrecords)

 

Majiteľ nikomu neodpovedá

Pochybnosti o skutočnom veku domáceho miláčika narástli po tom, čo si odborníci a veterinári všimli nezrovnalosti na fotografiách. Srsť na labkách Bobiho pózujúceho s titulom Guinnessovej knihy rekordov a srsť na labkách Bobiho ako šteniatka boli odlišné.

Majiteľ zosnulého psa zatiaľ na žiadne telefonáty ani SMS správy neodpovedá.

Bobiho srsť na najnovších fotografiách:

bobi
Zdroj: Guiness World Records

Fotografie 7-ročného Bobiho:

bobi
Zdroj: Youtube/Guinness world records

Pochybnosti má aj lisabonský veterinár Miguel Figuereido, ktorý pre agentúru AFP uviedol: „Nevyzerá ako veľmi starý pes... pes s problémami s pohyblivosťou... nemá ani svalovú hmotou starého psa.“ Guinnessova kniha rekordov mu preto pozastavila oba tituly. Počká si na záver vyšetrovania.

Odporúčané
Moja sliepka hrá v reklame na Kinekus a s kozou cvičíme agility. Stano je tréner zvierat (Rozhovor) Moja sliepka hrá v reklame na Kinekus a s kozou cvičíme agility. Stano je tréner zvierat (Rozhovor) 16. marca 2024, 12:30

Bobi bol čistokrvný rafeiro – tí sa zvyčajne dožívajú 12 až 14 rokov. Majiteľ si však  dlhovekosť svojho psa vysvetľoval tým, že mu denne varil a nechával ho voľne potulovať sa po lesoch a lúkach. Mohol tomu pomôcť aj ležérny životný štýl, ktorý pes mal, obhajoval sa svojho času majiteľ.

Domov
Zdieľať
Diskusia