Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
14. decembra 2023, 8:38
Čas čítania 0:33
Adéla Ježková

V Číne predstavili skutočný neviditeľný plášť ako z Harryho Pottera. Nie je to mágia, ale veda

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA MODERNÉ TECHNOLÓGIE POSITIVE VIBES SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Čínsky vedec posunul technológiu na úplne novú úroveň. Vynašiel „neviditeľný“ materiál, ktorý je skoro ako z Harryho Pottera.

V Číne predstavili prvý „neviditeľný“ plášť na svete. Na záberoch z výskumnej akcie Super Night of Science muž v sprievode dvoch asistentov ukázal zvláštny priesvitný materiál – keď ho naklonili o 90 stupňov, mužova dolná časť tela úplne zmizla.

Za vynálezom stojí vedec z Čínskej akadémie vied v Pekingu Chu Junhao, uvádza server Indy100. „Kúzelný“ plášť údajne funguje na základe materiálov, ktoré manipulujú so svetlom a vytvárajú dojem neviditeľnosti.

„Ako vo svete ľudí, tak v prírode medzi zvieratami existuje veľa ‚neviditeľnosti‘ a nie je to mágia, je to veda,“ povedal Junhao na konferencii.


Vynález podľa denníka The Indian Express začína novú éru, v ktorej sa hranica medzi viditeľným a neviditeľným čoraz viac stiera. Jednou z najzaujímavejších vyhliadok budúcnosti je možnosť vytvorenia neviditeľných miestností. To by mohlo spôsobiť revolúciu v bezpečnostných opatreniach a umožniť diskrétne sledovanie a tajné operácie na novej úrovni.

Domov
Zdieľať
Diskusia