Kura na paprike, údené či karbonátky. Ktoré mäsové jedlá chutia cudzincom najmenej?
Používatelia servera TasteAtlas vybrali najhoršie české jedlá z mäsa. Nájdeš medzi nimi tradičné pokrmy z každodenného menu, ktorých sa Česi nevedia nabažiť a mnohé z nich prenikli aj do tradičnej slovenskej kuchyne. Žiaľ, zahraniční turisti majú na českú kuchyňu úplne iný názor a zrejme aj iné chute. Toto je päť jedál, ktoré od nich zožali najviac kritiky.
5. miesto – Údené
S hodnotením 3,9 hviezdičky sa na piatom mieste umiestnilo údené. Pýtaš sa, či je to údené so zemiakovou kašou, údené so šošovicou a s uhorkami alebo zemiakové knedle plnené údeným mäsom s cibuľou a kapustou? Otázka je síce namieste, ale faktom je, že turisti a turistky nemajú radi údené a bodka. Zdá sa, že im je jedno, o aké konkrétne jedlo pozostávajúce z údeného mäsa ide.
4. miesto – Karbonátky
Len o niečo horšie (s hodnotením 3,8 hviezdičky z 5) dopadli karbonátky. Smažený poklad, ktorý sa dá pripraviť na tisíc spôsobov, turisti jednoducho neocenili. Ale otázka znie: Skúsili ich namáčať do horčice alebo ich poliať zemiakovou kašou s maslom?