Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
29. novembra 2023, 8:37
Čas čítania 0:40
Radim Šlechta

Pyšná princezná v podobe animovanej rozprávky. Prvé ukážky českej produkcie vyzerajú ako od Disneyho

Pyšná princezná v podobe animovanej rozprávky. Prvé ukážky českej produkcie vyzerajú ako od Disneyho
NEWS ANIMOVANÉ FILMY
Uložiť Uložené

Známa rozprávka sa dočká animovanej verzie. Tešiť sa na ňu môžeš už budúci rok.

Pyšná princezná je jedna z najznámejších rozprávok. V príbehu sa rozvíjajú kamarátstva, príbehy lásky a hrdinovia spievajú v krajine kráľa Miroslava. Teraz by sa to všetko malo odohrávať v animovanej verzii.

Tímy v súčasnosti pracujú na novej verzii rozprávky, ktorá by mala byť akýmsi ľúbostným listom filmu z roku 1952, ale aj príbehu Boženy Němcovej a rozprávkovej tradícii. Réžie sa ujali David Lisý a Radek Beran, ktorý napísal aj scenár.

„Lákalo ma vrátiť sa k pôvodnej literárnej predlohe rozprávky Potrestaná pýcha, vyzdvihnúť motív čistej lásky, vďaka ktorej môže človek zmeniť svoj charakter k lepšiemu. Zároveň som rád využil niektoré ikonické momenty z pôvodného filmu. Napríklad akčnú scénu z mlyna, šermiarsky tanec, vyberača daní poskakujúceho vo vreciach, spievajúceho obuvníka na hranici kráľovstva,“ povedal Radek Beran.

Pyšná princeznaPyšná princeznaPyšná princeznaPyšná princezna
Zobraziť galériu
(9)

Na inscenácii sa stále pracuje a nová Pyšná princezná by sa mala dostať do kín až v novembri budúceho roka. Už teraz si však môžeš pozrieť ukážky z natáčania a vizuál hlavných postáv, ktoré veľmi pripomínajú známe disneyovské postavičky s veľkými očami a veľmi jemnými črtami.

Domov
Zdieľať
Diskusia