Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
30. novembra 2023, 8:53
Čas čítania 0:34
Tereza Šnajdrová

Toto jedlo si v reštaurácii nikdy neobjednávaj, radí šéfkuchár Gordon Ramsay

Toto jedlo si v reštaurácii nikdy neobjednávaj, radí šéfkuchár Gordon Ramsay
GASTRO GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Gordon Ramsay sa v reštauračnom biznise vyzná, o tom niet pochýb. Ktoré jedlo by si si podľa neho nikdy nemal objednávať?

Gordon Ramsay prezradil, ktoré jedlo by sme si nikdy nemali v reštaurácii objednávať. Podľa šéfkuchára, ktorý má desiatky reštaurácií po celom svete a sedem michelinských hviezdičiek, by sme sa mali vyvarovať polievke dňa.

Hviezdny šéfkuchár Gordon Ramsay v rozhovore pre Town & Country prehovoril o tom, prečo by si nikdy neobjednal polievku dňa. Reštaurácie do takých pokrmov vraj používajú staré a mnohokrát už raz spracované potraviny, z ktorých urobia „špecialitu“. „Pred objednaním polievky dňa sa spýtajte, aká polievka bola deň predtým. Môže sa stať, že údajná polievka dňa je polievka mesiaca,“ povedal šéfkuchár.

V rovnakom rozhovore Ramsay uviedol, že pri objednávaní jedla v nových reštauráciách si rád nechá poradiť od personálu. „Čašníci a servírky väčšinou ochutnávajú všetky jedlá z jedálneho lístka a môžu vám poradiť, čo je naozaj dobré,“ uviedol. „Keďže som často na cestách, dostal som už od personálu veľa skvelých odporúčaní,“ dodal.

Gordon Ramsay
Zdroj: Fox Network / volně k užití
Domov
Zdieľať
Diskusia