Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. októbra 2023, 15:41
Čas čítania 0:18
Karolína Fejtová

GALÉRIA: Pripomeň si 10 najlepších rolí Matthewa Perryho

FILMY A SERIÁLY MATTHEW PERRY SERIÁL PRIATELIA
Uložiť Uložené

Hoci najznámejšia je jednoznačne rola Chandlera Binga, Perry účinkoval vo viacerých úspešných projektoch. Vyberáme 10 takých, v ktorých bol nezabudnuteľný.

Obľúbený americký herec Matthew Perry zomrel vo veku 54 rokov. V sobotu ho našli vo vírivke jeho domu v Los Angeles. Podľa prvých informácií sa mal utopiť, hovorí sa o srdcovej príhode, príčinu smrti však naďalej vyšetrujú.

Matthew Perry si pozornosť divákov získal predovšetkým rolou Chandlera v ikonickom sitkome Priatelia. Zosnulý herec a autor knihy Friends, Lovers and the Big Terrible Thing však mal za sebou bohatú hereckú kariéru. Pozri sa na 10 jeho rolí vo fotkách v galérii nižšie.

Matthew Perry ako Nicholas Oseransky, prezývaný Oz, v komediálnom filme Môj sused zabijak (The Whole Nine Yards) z roku 2000.V roku 2006 si Matthew Perry zahral Rona Clarka v životopisnej dráme Triumf: Príbeh Rona Clarka (The Ron Clark Story). Za výkon získal nomináciu na Emmy.Matthew Perry zažiaril aj v sitkome Mr. Sunshine z roku 2011, kde si zahral manažéra Bena Donovana. Perry bol zároveň jedným z tvorcov tejto šou.Ďalším známym seriálom, kde si Matther Perry zahral, je Správna dvojka (The Odd Couple). Zahral si tu postavu menom Oscar Madison. Perry bol jedným z tvorcov tohto seriálu. Stanica CBS ho vysielala v rokoch 2015 až 2017.
Zobraziť galériu
(10)
Domov
Zdieľať
Diskusia