Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
10. apríla 2023 o 10:47
Čas čítania 0:48

FOTO: V centre Marseille sa zrútila budova, v troskách našli dve telá

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Viacerí obyvatelia obytného domu sú stále nezvestní. Záchranné práce komplikuje neutíchajúci požiar.

V centre Marseille sa v nedeľu v noci zrútila štvorposchodová budova. Pravdepodobnou príčinou zrútenia bol výbuch plynu, pričom obyvatelia hlásili silný zápach plynu. Záchranári v troskách budovy v pondelok objavili dve telá. Pokúšajú sa nájsť najmenej šesť ďalších nezvestných ľudí, a aj po viac ako 24 hodinách desiatky hasičov stále bojujú s požiarom, ktorý brzdí pátracie operácie.

„Vzhľadom na konkrétne ťažkosti pri zásahu bude vyťahovanie (tiel) nejaký čas trvať,“ uviedol hasičský zbor vo vyhlásení, v ktorom oznámil nájdenie tiel. Záchranári sa nevzdávajú a veria, že nájdu preživších, povedal starosta Marseille Benoit Payan na mieste nešťastia.

Výbuch a pád budovy ľahko zranil päť ľudí zo susedných budov. Poškodené boli aj dva susedné domy, jeden z nich sa neskôr zrútil. Asi 200 ľudí z okolia museli evakuovať a pre 50 musela radnica zabezpečiť náhradné ubytovanie. Nešťastie sa stalo v nedeľu v noci asi 40 minút po polnoci.

Domov
Zdieľať
Diskusia