Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Jakub Paulík
9. apríla 2023, 9:04
Čas čítania 0:34

70-ročný Peter študuje vysokú školu dennou formou. Má mladú dušu, hovoria o ňom spolužiaci

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Už budúci rok by sa z neho mohol stať bakalár.

Sedemdesiatročný Peter Klinka z obce Pukanec študuje etnológiu na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. S reportážou o vysokoškolskom študentovi, ktorého prihlášku na dennú formu štúdia považovali spočiatku za omyl, prišla TV Markíza.

„Poviem pravdu, keď sme videli prihlášku a videli sme rok narodenia, nepoznajúc ešte Petra Klinku, tak sme sa zarazili, či nedošlo k nejakej ortografickej chybe,“ vyjadrila sa pre Markízu vedúca oddelenia etnológie Jana Ambrózová. 

V súčasnosti je už študentom druhého ročníka. Na škole študuje aj jeho nevesta Karin, s ktorou sa spoločne učia a pripravujú na skúšky. Podľa spolužiačky Sabiny sa s Petrom zblížili a nemá pocit, že by bol od nej starší. 

„Necítim žiadny vekový rozdiel, lebo on má naozaj takú mladú dušu a máme ho veľmi radi,“ povedala v reportáži. Sedemdesiatnik z Pukanca má v pláne v roku 2024 získať bakalársky titul, po ktorom by chcel pokračovať v magisterskom štúdiu.

Domov
Zdieľať
Diskusia