Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
6. apríla 2023, 10:29
Čas čítania 0:22

Iba 13-roční chlapci našli v električke opustený batoh plný peňazí. Zachovali sa tak, ako mali, chváli ich teraz pražská polícia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pražská mestská polícia sa týmto hrdinským činom pochválila na svojom facebookovom profile.

Dvaja trinásťroční chlapci našli začiatkom týždňa v centre Prahy batoh plný peňazí. Bartolomej a Jáchym sedeli v električke, keď si všimli opustený batoh s hotovosťou v hodnote viac ako 10-tisíc českých korún. 

„Rodičia na nich môžu byť pyšní. Nám ostatným nech sú príkladom,“ pochválila chlapcov mestská polícia vo svojom príspevku na Facebooku. 

Namiesto toho, aby si peniaze prisvojili, okamžite batoh odniesli do služobne strážnikov pražskej mestskej polície, kde ho odovzdali zamestnancovi. Aj keď sa majiteľ strateného batoha stále nenašiel, chlapci teraz podľa občianskeho zákonníka majú nárok na nálezné vo výške desiatich percent z hodnoty nálezu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia