Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Pozri si naše tipy na darčeky, ktoré by sme si kúpili aj my 🤩
Florián Meričko
3. apríla 2023 o 8:31
Čas čítania 0:53

REBRÍČEK: Toto sú najhoršie slovenské jedlá. Zaradili sa medzi ne aj populárne slovenské pochúťky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V zozname najhorších slovenských jedál sú dokopy iba štyri položky.

Gastronomický portál Taste Atlas každoročne hodnotí medzinárodné kuchyne. I keď sa vo väčšine prípadoch zameriava práve na pozitívne hodnotenie, nechýba ani kritika svetoznámych pochúťok, ktoré odborníkom neulahodili. Gastronómovia preto zostavili zoznam najhoršie hodnotených slovenských jedál.

4. miesto – Oškvarky

S priemerným hodnotením 3,9 hviezdičky z piatich otvárajú rebríček populárne oškvarky. Tento produkt je obľúbený najmä na zabíjačkách a v domácom prostredí. Nelichotivé hodnotenie si mohol vyslúžiť práve preto, že kulinári ochutnali kupovanú verziu v reštauráciách, ktorá sa s originálom nedá porovnať.

3. miesto – Zázrivské vojky

Zázrivské vojky sú prvý syrový produkt na našom zozname. Ide o hrudkový parený syr v tvare nití s dĺžkou od 10 do 70 centimetrov. Podávajú sa v dvoch verziách – ako údený alebo neúdený syr. Výroba tohto produktu je charakteristická pre obec Zázrivá v okrese Dolný Kubín.

2. miesto – Tekovský salámový syr

O niečo horšie ohodnotili odborníci polotvrdý syr, ktorý typicky vyrábajú z kravského mlieka v Tekove. Syr je známy vďaka jemnej a mäkkej textúre a nápaditému tvaru podlhovastého valca, v ktorom sa zvyčajne predáva.

1. miesto – Liptovská saláma

Najmenej chutným slovenským produktom je podľa gastronómov z portálu Taste Atlas Liptovská saláma. Unikátna receptúra ​​tejto salámy pochádza zo 70. rokov minulého storočia a vďaka svojej výraznej chuti si saláma získala medzi spotrebiteľmi veľkú obľubu. Vyrába sa z hovädzieho mäsa, bravčového mäsa a korení ako čierne korenie, muškátový oriešok, zázvor a cesnak.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: syrex.sk, Google Mapy
Domov
Zdieľať
Diskusia