V zozname najhorších slovenských jedál sú dokopy iba štyri položky.
Gastronomický portál Taste Atlas každoročne hodnotí medzinárodné kuchyne. I keď sa vo väčšine prípadoch zameriava práve na pozitívne hodnotenie, nechýba ani kritika svetoznámych pochúťok, ktoré odborníkom neulahodili. Gastronómovia preto zostavili zoznam najhoršie hodnotených slovenských jedál.
4. miesto – Oškvarky
S priemerným hodnotením 3,9 hviezdičky z piatich otvárajú rebríček populárne oškvarky. Tento produkt je obľúbený najmä na zabíjačkách a v domácom prostredí. Nelichotivé hodnotenie si mohol vyslúžiť práve preto, že kulinári ochutnali kupovanú verziu v reštauráciách, ktorá sa s originálom nedá porovnať.
3. miesto – Zázrivské vojky
Zázrivské vojky sú prvý syrový produkt na našom zozname. Ide o hrudkový parený syr v tvare nití s dĺžkou od 10 do 70 centimetrov. Podávajú sa v dvoch verziách – ako údený alebo neúdený syr. Výroba tohto produktu je charakteristická pre obec Zázrivá v okrese Dolný Kubín.
2. miesto – Tekovský salámový syr
O niečo horšie ohodnotili odborníci polotvrdý syr, ktorý typicky vyrábajú z kravského mlieka v Tekove. Syr je známy vďaka jemnej a mäkkej textúre a nápaditému tvaru podlhovastého valca, v ktorom sa zvyčajne predáva.
1. miesto – Liptovská saláma
Najmenej chutným slovenským produktom je podľa gastronómov z portálu Taste Atlas Liptovská saláma. Unikátna receptúra tejto salámy pochádza zo 70. rokov minulého storočia a vďaka svojej výraznej chuti si saláma získala medzi spotrebiteľmi veľkú obľubu. Vyrába sa z hovädzieho mäsa, bravčového mäsa a korení ako čierne korenie, muškátový oriešok, zázvor a cesnak.