Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
3. apríla 2023 o 8:31
Čas čítania 0:53

REBRÍČEK: Toto sú najhoršie slovenské jedlá. Zaradili sa medzi ne aj populárne slovenské pochúťky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V zozname najhorších slovenských jedál sú dokopy iba štyri položky.

Gastronomický portál Taste Atlas každoročne hodnotí medzinárodné kuchyne. I keď sa vo väčšine prípadoch zameriava práve na pozitívne hodnotenie, nechýba ani kritika svetoznámych pochúťok, ktoré odborníkom neulahodili. Gastronómovia preto zostavili zoznam najhoršie hodnotených slovenských jedál.

4. miesto – Oškvarky

S priemerným hodnotením 3,9 hviezdičky z piatich otvárajú rebríček populárne oškvarky. Tento produkt je obľúbený najmä na zabíjačkách a v domácom prostredí. Nelichotivé hodnotenie si mohol vyslúžiť práve preto, že kulinári ochutnali kupovanú verziu v reštauráciách, ktorá sa s originálom nedá porovnať.

3. miesto – Zázrivské vojky

Zázrivské vojky sú prvý syrový produkt na našom zozname. Ide o hrudkový parený syr v tvare nití s dĺžkou od 10 do 70 centimetrov. Podávajú sa v dvoch verziách – ako údený alebo neúdený syr. Výroba tohto produktu je charakteristická pre obec Zázrivá v okrese Dolný Kubín.

2. miesto – Tekovský salámový syr

O niečo horšie ohodnotili odborníci polotvrdý syr, ktorý typicky vyrábajú z kravského mlieka v Tekove. Syr je známy vďaka jemnej a mäkkej textúre a nápaditému tvaru podlhovastého valca, v ktorom sa zvyčajne predáva.

1. miesto – Liptovská saláma

Najmenej chutným slovenským produktom je podľa gastronómov z portálu Taste Atlas Liptovská saláma. Unikátna receptúra ​​tejto salámy pochádza zo 70. rokov minulého storočia a vďaka svojej výraznej chuti si saláma získala medzi spotrebiteľmi veľkú obľubu. Vyrába sa z hovädzieho mäsa, bravčového mäsa a korení ako čierne korenie, muškátový oriešok, zázvor a cesnak.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: syrex.sk, Google Mapy
Domov
Zdieľať
Diskusia