Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martina Havranová
1. apríla 2023, 14:49
Čas čítania 0:33

Moravu zasiahlo tornádo, ukazujú videá. Meteorológovia chcú do oblasti vyslať dron

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Znepokojivé zábery sa dostali aj k odborníkom z Českého hydrometeorologického ústavu a tí zvažujú vyslanie dronu do oblasti.

Takmer minútu a pol dlhé video, ktoré natočili obyvatelia obce Horní Štěpánov v okrese Prostějov, zachytáva obrovsky vzdušný vír neďaleko obytných domov. Ďalšie videá vznikli aj neďaleko mesta Letovice. Znepokojivé zábery sa dostali aj k odborníkom z Českého hydrometeorologického ústavu a tí zvažujú vyslanie dronu do oblasti. Informuje o tom portál idnes.cz

Lovci búrok z asociácie Czech Thunderstorm Researh Association predpokladajú, že vír vznikol v okolí mesta Kunštát a v katastri obcí Nýrov a Lhota došlo k preukázateľnému kontaktu so zemou. Podľa lovcov búrok šlo práve preto skutočne o tornádo. 


Pracovníci Českého hydrometeorologického ústavu však ostávajú vo vyjadreniach omnoho opatrnejší a zatiaľ nepotvrdili, či išlo skutočne o tornádo. Podľa Petra Hrušku z brnianskej pobočky Českého hydrometeorologického ústavu nebol jednoznačne preukázaný dotyk vzdušného víru so zemou. Starosta Letovíc Petr Novotný zase informoval, že v obci nie sú zatiaľ nahlásené žiadne škody.

Domov
Zdieľať
Diskusia