Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
31. marca 2023 o 21:42
Čas čítania 0:37

Nezastaviteľný bitcoin naďalej rastie, toto je jeho najlepšie obdobie za posledné roky. Prečo sa mu v kríze darí?

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Cena bitcoinu sa opäť dostala nad hranicu 28 000 amerických dolárov.

Bitcoin pokračoval v piatok v posilňovaní a jeho cena sa opäť dostala nad 28 000 amerických dolárov. Najväčšia a najznámejšia kryptomena zrejme zaznamená tretí mesačný nárast po sebe a najlepší kvartál za dva roky. Hlavným dôvodom je zrejme zníženie očakávaní týkajúcich sa ďalšieho zvyšovania úrokových sadzieb.

Bitcoin si v piatok polepšil o viac než 2 % a okolo 19.40 h  sa podľa CoinMarketCap obchodoval po 28 348,47 amerického dolára. Za celý marec sa zatiaľ posilnil o viac než 22 % a od začiatku roka o vyše 72 %. S najväčšou pravdepodobnosťou tak zaznamená najlepší kvartál od 1. štvrťroka 2021, ktorý bol začiatkom výrazného posilňovania.

„Rast pokračoval aj v marci, dokonca po nedávnych kolapsoch bánk,“ uviedol analytik Wells Fargo Jeff Cantwell. Dodal, že oživenie bitcoinu má viacero dôvodov, medzi ktoré patria turbulencie v bankovom sektore a zvýšenie pravdepodobnosti, že koniec cyklu sprísňovania menovej politiky v USA je už blízko. Mnohí investori dokonca očakávajú, že americká centrálna banka ešte tento rok úrokové sadzby zníži.

bitcoin
Zdroj: Coingecko.com
Domov
Zdieľať
Diskusia