Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Jakub Paulík
28. marca 2023, 9:14
Čas čítania 1:51

Nové detaily v prípade advokáta Puškára obvineného z vraždy Tupého. Rigorózku písal na tému, ktorá dnes vyznieva paradoxne

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa uznesenia o obvinení údajnému vrahovi pomáhal policajt, ktorý bol blízkym kamarátom Puškára.

Obvinený advokát z prípadu vraždy Daniela Tupého Adam Puškár napísal v roku 2011 rigoróznu prácu s názvom Trestnoprávne aspekty extrémizmu. Ako prvý o tom informoval Startitup. Paradoxom je, že titul JUDr. získal za prácu o extrémizme, pričom sám sa pohyboval v prostredí neonacistov zo zoskupenia Rebel Klan Engerau

Puškára momentálne z vraždy Tupého usvedčuje aj jeho blízky kamarát Vladimír. Ten sa podľa uznesenia niekoľko rokov po vražde stal policajtom a snažil sa o prípade získavať interné informácie.

Partia, ktorá zaútočila na Daniela Tupého, podľa výpovede svedkov chcela v osudný večer najskôr napadnúť iných ľudí. „Spolu s frajerkou sme boli na Zochovej a stretli sme skupinu ľudí, ktorí vystúpili z auta a chceli nás napadnúť,“ tvrdí svedok Juraj M. o incidente zo 4. novembra 2005. Na mieste však stretol Vladislava Z., ktorého poznal z väzenia. Ten mu prezradil, že „hľadajú nejaký terč na bitku“.

Ešte v ten večer na Tyršovom nábreží napadli skupinu ľudí a pri útoku zabili študenta Daniela Tupého. „Bili ma rukami do tváre a niekoľkokrát ma kopli. Jeden z nich pritom kričal – Ty vyj**aný antifák! Vieš, kto sme my? Sme skinheadi,“ kričali vraj podľa jedného z napadnutých ľudí Rastislava J.

tupý
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš/Reprofoto TV Markíza

Pomáhal vraj policajt Vladimír M.

V prípade vraždy Daniela Tupého je aktuálne obvinený advokát Adam Puškár. Z vraždy ho usvedčuje okrem iného aj výpoveď Vladimíra M, ktorý bol v čase vraždy Puškárov dobrý kamarát a údajne sa tiež nachádzal na mieste činu. Iný svedok Ľubomír M. tvrdí, že Vladimír M., ktorý bol vtedy policajtom, sa pokúšal zisťovať informácie o vyšetrovaní.

1. marca 2024, 9:30 Čas čítania 3:47 Bývalý erotický salón v Bratislave pretvorili na moderné bistro. Chystajú unikátny koncept pod holým nebom Bývalý erotický salón v Bratislave pretvorili na moderné bistro. Chystajú unikátny koncept pod holým nebom

Po zhruba 3 až 5 rokoch od vraždy sa partia útočníkov stretla a diskutovala o vyšetrovaní. „Vladimír M. bol v tom čase už policajt a snažil sa získavať informácie o prebiehajúcom vyšetrovaní vraždy a následne tlmočil, čo zistil. Práve na tomto stretnutí uviedol, že Tupého dobodal Adam Puškár,“ tvrdí Ľubomír M.

Ďalej dodáva, že sa s advokátom Puškárom stretol zhruba pred 2 až 3 rokmi, keď mu prezradil, že sa informuje o výpovediach v prípade.

Keby bol vtedy Erasmus, v Bratislave by bolo každý týždeň niekoľko mŕtvych, tvrdí dlhoročný punkáč

O skupinách neonacistov z Bratislavy a ich útokoch sme sa rozprávali s dlhoročným členom punkovej komunity Branislavom Noskovičom. Ten nám v rozhovore vysvetlil, že niektoré časti hlavného mesta boli viac rizikové ako iné.

„Boli to prakticky všetky miesta, kde sa konali punkové koncerty. Stačilo len, aby človek stál pred klubom, ako stál môj kamarát v klube Hellraiser v roku 2001, keď mu neonacisti rozbili kameňom hlavu,“ povedal nám v rozhovore.

„Keď dohrala jedna kapela, kamarát postával tuším vonku alebo vo dverách. A zrazu vbehol dnu s hlavou zaliatou krvou. Ešte bolo vidno, ako do dverí dopadajú ďalšie kamene. Vravel nám, že na nás idú náckovia,“ opísal situáciu, po ktorej vznikla šarvátka s kameňmi, keď fanúšikovia vybehli z klubu na skupinu 20 neonacistov.

27. marca 2023, 19:30 Čas čítania 8:32 Punkáč, ktorý zažil neonacistov z čias vraždy Tupého: Keby bol vtedy Erasmus, v Bratislave by bolo každý týždeň niekoľko mŕtvych Punkáč, ktorý zažil neonacistov z čias vraždy Tupého: Keby bol vtedy Erasmus, v Bratislave by bolo každý týždeň niekoľko mŕtvych
Domov
Zdieľať
Diskusia