Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Radka Klučárová
23. marca 2023, 14:21
Čas čítania 0:28

AKTUÁLNE: Prvé štyri slovenské stíhačky MiG-29 sú už na Ukrajine. Ministerstvo obrany prezradilo detaily

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V priebehu nasledujúcich týždňov budú Ukrajine odovzdané ostatné lietadlá.

Prvé štyri stíhacie lietadlá MiG-29 sú už na Ukrajine. Presun realizovali ukrajinskí piloti za pomoci slovenských vzdušných síl, ukrajinského personálu a ďalších zložiek, ktoré zabezpečovali bezpečnosť či potrebnú dokumentáciu.

V priebehu nasledujúcich týždňov budú Ukrajine odovzdané ostatné lietadlá. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kakaščíková.

Na Slovensko si po stíhačky prišli ukrajinskí piloti a mechanici, ktorí ich ešte pred odletom upravili. Z letiska Sliač stíhačky vzlietli dnes krátko popoludní, informuje Denník N.

„Ďakujem všetkým zapojeným zložkám za fantastickú profesionálnu prácu. Slovensko stojí na správnej strane a týmto gestom sme sa ako krajina zapísali veľkými písmenami do moderných svetových dejín, ktoré hovoria o včasnej pomoci, úprimnej solidarite a veľkosti národa,“ povedal minister obrany Jaroslav Naď.

Domov
Zdieľať
Diskusia