Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
22. marca 2023, 18:21
Čas čítania 0:39

Manželia z okolia Humenného prišli o úspory, keď chceli predať oblečenie cez online bazár. Podvodník využil jednoduchý trik

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Páchateľovi hrozí až 8 rokov za mrežami.

Manželia z obce Myslina v Humenskom okrese ponúkali oblečenie na predaj cez internet, no nechali sa podviesť a prišli tak o tisícky eur. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že dvojica ponúkala rôzne oblečenie na jednom z internetových portálov.


„Na inzerát sa im ozval záujemca, manželia v presvedčení, že potvrdzujú predaj, reagovali na zaslaný link a vyplnili v ňom všetky prihlasovacie údaje k svojmu internetbankingu. Zadali aj údaje k svojej platobnej karte. Neskôr však zistili, že z ich účtu bolo bez ich vedomia a súhlasu vykonaných šesť finančných transakcií v celkovej výške 8 290 eur,“ uviedla hovorkyňa.


Prípadom sa intenzívne zaoberá vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom, ktorý začal trestné stíhanie pre zločin neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku. V takýchto prípadoch zákon stanovuje pre páchateľa trest odňatia slobody na dva až osem rokov.


„Opakovane apelujeme na občanov, aby dobre zvážili poskytnutie citlivých údajov k svojmu účtu či údajov k svojej platobnej karte,“ dodáva v súvislosti s prípadom Ligdayová.

Domov
Zdieľať
Diskusia