Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
22. marca 2023, 17:41
Čas čítania 0:40

POZOR: Tieto weby sa vydávajú za stránku bratislavského letiska, oblúkom sa im vyhni

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na podvodných weboch nájdeš množstvo nepresností.

Bratislavské letisko upozorňuje na falošné stránky, ktoré sa tvária ako oficiálny web Letiska M. R. Štefánika. Kopíruju jeho obsah, no v skutočnosti ide o podvod. Konkrétne sú to weby Letisko Bratislava (bratislavaletisko.sk) a Letisko Bratislava – informácie a rezervácia leteniek (bratislava-airport.sk).

Letisko o tom informovalo na svojom oficiálnom a jedinom webe, ktorým je www.bts.aero. Obe falošné stránky obsahujú nepresné informácie a v prípade, že klikneš na ich ponuku leteniek, presmeruje ťa to pri oboch weboch priamo na Pelikan.sk – súkromný portál, ktorý pomáha vo výbere výhodných cestovateľských ponúk.

Ponuka akciových leteniek na falošnej stránke letiska.
Ponuka akciových leteniek na falošnej stránke letiska. Zdroj: bratislavaletisko.sk

Oficiálny web štátneho letiska však ponúka linky priamo na stránky dopravcov. Štruktúra spomínaných falošných webov je veľmi podobná oficiálnej stránke letiska, obsahujú tiež kontaktné informácie na letisko. Nájdeš tam však aj množstvo nepresností, ako napríklad neplatné parkovacie cenníky, cenníky služieb či informácie o leteckých dopravcoch.

17. apríla 2024, 11:00 Čas čítania 1:16 FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky

„Letisko M. R. Štefánika preto odporúča, aby si záujemcovia o aktuálne informácie a cestovanie z Letiska M. R. Štefánika v Bratislave dávali na tieto nepravé webové stránky pozor a nepoužívali ich ako relevantný zdroj informácii,“ upozorňuje BTS.

Ďalší falošný web, na ktorý bratislavské letisko upozornilo.
Ďalší falošný web, na ktorý bratislavské letisko upozornilo. Zdroj: bratislava-airport.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia