Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Kateřina Viková
21. marca 2023, 14:00
Čas čítania 0:48

V jednej európskej krajine varia nemocnice také jedlo, že by mohli dostať michelinskú hviezdu. Dostali prestížne hodnotenie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
V jednej európskej krajine varia nemocnice také jedlo, že by mohli dostať michelinskú hviezdu. Dostali prestížne hodnotenie
Zdroj: Twitter/azgroeninge

Nemocnica v belgickom Kortrijku dostala ako prvá v Beneluxe uznanie od food kritikov Gault & Millau, ktorí vydávajú prestížnych sprievodcov po reštauráciách.

Nemocničné jedlo by sa bežne v kulinárskych rebríčkoch hodnotilo skôr na rovnako nízkej úrovni ako školské jedálne. Nemocnica AZ Groeninge v západnom Belgicku vystúpila zo stereotypu a dokonca dostala uznanie od prestížneho francúzskeho sprievodcu po reštauráciách. Fakultná nemocnica v meste Kortrijk sa tak stala prvou nemocnicou v Beneluxe, ktorú spoločnosť Gault & Millau ocenila za kvalitu jedla, ktoré podáva svojim pacientom.

Hlavné je mať dobré ingrediencie a variť jednoducho

Marc Declerck, generálny riaditeľ spoločnosti Gault & Millau Benelux, ktoré sprievodca vydáva, uviedol, že už viac ako 10 rokov spolupracujú s firmami a domovmi dôchodcov na ponuke jedál. Spomínaná nemocnica si pozvala ich expertov, aby jedlo ohodnotili a poradili kuchárom, ako ho zlepšiť. Išlo im najmä o rybie chody, omáčky a zemiaky.

Francúzsky sprievodca následne uviedol, že jedlo má vysokú kvalitu. Hlavné je podľa neho pracovať s dobrými ingredienciami a zostať pri jednoduchých receptoch. „Ľudia nechcú veľmi komplikované veci. Hlavne aby to bolo zdravé a chutné. Varte pre nich, ako keby ste varili pre seba,“ povedal agentúre Reuters.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Pokrmy, ktoré sa varia pre pacientov, nebudú zahrnuté v každoročnom sprievodcovi po reštauráciách, ale získali oficiálny certifikát Gault & Millau na rok 2023.

Domov
Zdieľať
Diskusia