Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová TASR
19. marca 2023 o 11:22
Čas čítania 0:30

Pri chate Plesnivec v Belianskych Tatrách spadla lavína. Pre bezpečnú túru choď radšej po letnej trase

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Personál odporúča využiť zelenú (letnú) značku na výstup aj zostup.

V sobotu predpoludním spadla v Belianskych Tatrách lavína. K zosunu došlo pri chate Plesnivec, podľa jej facebookovej stránky je zasypaný chodník na Zelené pleso. Čiastočne zasypaná je aj prístupová cesta k chate.

Personál preto odporúča letnú zelenú značku na výstup aj zostup, žltá dolinou je nebezpečná.

chata plesnivec, lavína
Zdroj: Facebook/Chata Plesnivec

Ak sa chystáš do hôr, dávaj si pozor. Lavínová hrozba vo všetkých slovenských pohoriach v nedeľu popoludní stúpne na druhý stupeň z päťdielnej medzinárodnej stupnice. Dôvodom je postupné otepľovanie a silné slnečné žiarenie. Informoval o tom Filip Kyzek zo Strediska lavínovej prevencie Horskej záchrannej služby. 

Upozornil, že počas dňa sa na slnkom osvetlených strmých svahoch budú vyskytovať menšie až stredne veľké lavíny z mokrého snehu. Bude sa to diať predovšetkým na svahoch, kde bolo viac nového snehu z posledného sneženia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia