Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
19. marca 2023, 7:52
Čas čítania 0:55

Kim Čong-un buduje mladú armádu. Do boja proti imperialistom z USA sa vraj prihlásilo 800 000 študentov a dobrovoľníkov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Mladíci sú vraj odhodlaní brániť krajinu a „bez milosti zničiť vojnových štváčov“.

Do severokórejskej armády sa údajne prihlásilo viac než 800 000 mladých dobrovoľníkov, ktorí chcú bojovať proti „americkým imperialistom“. Uviedli to v sobotu štátne médiá v KĽDR, informuje agentúra AP.


„Vyše 800 0000 funkcionárov mládežníckeho hnutia a študentov z celej krajiny sa rozhodlo dobrovoľne vstúpiť do Kórejskej ľudovej armády,“ uviedla v sobotňajšej správe severokórejská tlačová agentúra KCNA, podľa ktorej tak reagovali na prebiehajúce veľké spoločné manévre Washingtonu a Soulu.


Uvedený počet dobrovoľníkov bol podľa nej zaznamenaný v priebehu jediného dňa – piatka 17. marca a zahŕňa mladých ľudí, ktorí budú v armáde slúžiť prvýkrát alebo ktorí už službu v armáde absolvovali.

kldr severni korea kim
Zdroj: Flickr/Vietnam Mobiography/na voľné použitie


Mládežníci sú podľa KCNA odhodlaní „brániť krajinu“ a „bez milosti zničiť vojnových štváčov“. Zároveň obvinila USA a Južnú Kóreu, že sa pokúšajú rozpútať jadrovú vojnu. Oficiálny denník vládnucej komunistickej strany v súvislosti s náborom dobrovoľníkov zverejnil fotografie, na ktorých bolo vidno mladých Severokórejcov, ako čakajú na zápis do armády v dlhých radoch.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Masový nábor vojakov údajne prebehol deň po tom, ako Severná Kórea vo štvrtok skúšobne odpálila svoju najpokročilejšiu balistickú strelu dlhého doletu Hwasong-17. Podľa Pchjongjangu išlo o reakciu na „provokatívne“ vojenské cvičenia Spojených štátov a Južnej Kórey, ktoré podľa neho eskalujú napätie na Kórejskom polostrove.


Washington a Soul zintenzívnili vzájomnú bezpečnostnú spoluprácu po tom, ako Severná Kórea vlani vykonala rekordný počet raketových skúšok a vystupňovala svoje vyhrážky použitím jadrových zbraní. Tento týždeň americká a juhokórejská armáda odštartovali najväčšie spoločné manévre za posledných päť rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia