Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
19. marca 2023 o 7:52
Čas čítania 0:55

Kim Čong-un buduje mladú armádu. Do boja proti imperialistom z USA sa vraj prihlásilo 800 000 študentov a dobrovoľníkov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Mladíci sú vraj odhodlaní brániť krajinu a „bez milosti zničiť vojnových štváčov“.

Do severokórejskej armády sa údajne prihlásilo viac než 800 000 mladých dobrovoľníkov, ktorí chcú bojovať proti „americkým imperialistom“. Uviedli to v sobotu štátne médiá v KĽDR, informuje agentúra AP.


„Vyše 800 0000 funkcionárov mládežníckeho hnutia a študentov z celej krajiny sa rozhodlo dobrovoľne vstúpiť do Kórejskej ľudovej armády,“ uviedla v sobotňajšej správe severokórejská tlačová agentúra KCNA, podľa ktorej tak reagovali na prebiehajúce veľké spoločné manévre Washingtonu a Soulu.


Uvedený počet dobrovoľníkov bol podľa nej zaznamenaný v priebehu jediného dňa – piatka 17. marca a zahŕňa mladých ľudí, ktorí budú v armáde slúžiť prvýkrát alebo ktorí už službu v armáde absolvovali.

kldr severni korea kim
Zdroj: Flickr/Vietnam Mobiography/na voľné použitie


Mládežníci sú podľa KCNA odhodlaní „brániť krajinu“ a „bez milosti zničiť vojnových štváčov“. Zároveň obvinila USA a Južnú Kóreu, že sa pokúšajú rozpútať jadrovú vojnu. Oficiálny denník vládnucej komunistickej strany v súvislosti s náborom dobrovoľníkov zverejnil fotografie, na ktorých bolo vidno mladých Severokórejcov, ako čakajú na zápis do armády v dlhých radoch.

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

Masový nábor vojakov údajne prebehol deň po tom, ako Severná Kórea vo štvrtok skúšobne odpálila svoju najpokročilejšiu balistickú strelu dlhého doletu Hwasong-17. Podľa Pchjongjangu išlo o reakciu na „provokatívne“ vojenské cvičenia Spojených štátov a Južnej Kórey, ktoré podľa neho eskalujú napätie na Kórejskom polostrove.


Washington a Soul zintenzívnili vzájomnú bezpečnostnú spoluprácu po tom, ako Severná Kórea vlani vykonala rekordný počet raketových skúšok a vystupňovala svoje vyhrážky použitím jadrových zbraní. Tento týždeň americká a juhokórejská armáda odštartovali najväčšie spoločné manévre za posledných päť rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia