Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
15. marca 2023, 11:30
Čas čítania 0:34

AKTUÁLNE: Vo Viedni hrozia teroristické útoky, varuje polícia. V uliciach sú rakúske špeciálne jednotky, ľudia majú obavy

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Polícia spresnila, že aktuálne existuje hrozba islamisticky motivovaného útoku.

Polícia vo Viedni varovala v stredu pred bližšie nešpecifikovanou hrozbou teroristických útokov na náboženské objekty v rakúskej metropole. „Momentálne sa v meste nachádzajú posilnené policajné jednotky so špeciálnym vybavením,“ uviedla viedenská polícia na svojom účte na sociálnej sieti Twitter.

Dôvodom týchto opatrení je podľa nej bližšie nekonkretizované nebezpečenstvo útokov na viedenské kostoly. Krátko nato polícia spresnila, že vo Viedni aktuálne existuje hrozba islamisticky motivovaného útoku.

„Z tohto dôvodu sú na verejnosti uniformované sily polície, ktoré pozostávajú z okresných jednotiek, ako aj z jednotiek WEGA a EKO Cobra,“ dodala polícia na Twitteri s tým, že trvanie zvýšenej ochrany objektov doposiaľ nebolo možné odhadnúť.

V prípade, že by obyvateľom na konkrétnom mieste rakúskej metropoly hrozilo nebezpečenstvo, vydá ústredie krajinskej polície varovanie prostredníctvom všetkých možných kanálov.

Polícia zároveň vyzvala verejnosť, aby sa zdržala šírenia neoverených informácií a nevyhotovovala ani nešírila fotografie či videozáznamy zo súčasného policajného nasadenia.

Domov
Zdieľať
Diskusia