Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
15. marca 2023, 10:50
Čas čítania 0:47

FOTO: Takto v Košiciach maturoval hokejista Juraj Slafkovský. Slovenská superhviezda sa na fotkách usmieva zo zadnej lavice

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Juraja Slafkovského dnes čaká ešte písomný test a slohová práca z angličtiny.

Viac ako 41-tisíc slovenských študentov tento týždeň absolvuje písomné maturity. Medzi nimi bude musieť prejsť skúškou dospelosti aj hokejová hviezda NHL Juraj Slafkovský.

Včerajšiu písomnú skúšku zo slovenčiny a literatúry už absolvoval, no dnes ho čaká cudzí jazyk. Fotografiu, na ktorej sa Slafkovský usmieva v zadnej lavici, na sociálnej sieti zverejnila Súkromná stredná športová škola v Košiciach, ktorú hokejista navštevuje. Náš hokejista si na písomné maturity odskočil zo svojho pôsobiska v kanadskom Montreale.

To, či by si zvládol písomný test zo slovenčiny, si môžeš vyskúšať v našom kvíze

slafkovský
Zdroj: Facebook/Súkromná stredná športová škola

Dnes maturantov čaká cudzí jazyk

Maturanti budú v stredu 15. marca písať externý test a slohovú prácu z vybraného cudzieho jazyka na úrovni B1 alebo B2. Najviac maturantov si vybralo anglický jazyk, z ktorého bude počas stredy maturovať na všetkých troch úrovniach náročnosti takmer 35 800 žiakov.

Nasledujúci deň, vo štvrtok 16. marca, čaká externý test z matematiky vyše 5 100 maturantov, ktorí si vybrali tento predmet. Maturitný týždeň uzavrie v piatok 17. marca test a slohová práca zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry a z ukrajinského jazyka a literatúry pre žiakov zo škôl národnostných menšín. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia