Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
15. marca 2023, 9:18
Čas čítania 0:29

Počas sexu si dal potajomky dole kondóm, no partnerke to zatajil. Súd mu teraz vymeral trest, ktorý je v Holandsku vôbec prvým

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Muž bol usvedčený z vyvíjania nátlaku, no spod obžaloby zo znásilnenia ho súd oslobodil.

Súd v Holandsku v utorok odsúdil muža, ktorý si bez súhlasu partnerky počas pohlavného styku odstránil kondóm. Ide o prvý verdikt tohto druhu v krajine. 

Za odstránenie kondómu bez vedomia partnerky, tzv. stealthing, dostal 28-ročný muž trojmesačný podmienečný trest odňatia slobody a partnerke zároveň musí zaplatiť odškodné 1 000 eur. Pred súdom v meste Dordrecht bol usvedčený z vyvíjania nátlaku, spod obžaloby zo znásilnenia ho však súd oslobodil.

Svojím činom ohrozil partnerku

V lete 2021 sa obaja partneri dohodli na použití kondómu počas sexuálneho styku. V posteli sa ho však muž zbavil bez vedomia partnerky. Súd v rozsudku uviedol, že ženu ohrozil z hľadiska pohlavne prenosných chorôb alebo neželeného tehotenstva.

V inom podobnom prípade bol muž oslobodený spod obžaloby pre nedostatok dôkazov o nátlaku. 

Kondóm.
Kondóm. Zdroj: Wikimedia Commons/Anka Grzywacz
Domov
Zdieľať
Diskusia