Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
14. marca 2023 o 20:22
Čas čítania 0:48

PREHĽAD: Táto mapa ukazuje „dream joby“ národov celého sveta. Vysnívaná práca Slovákov vás pobaví

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Aká je vysnívaná práca Slovákov? Rebríček odhalil dream joby ľudí z celého sveta

Uvažovali ste niekedy nad tým, aká je vaša vysnívaná práca? Portál Remitly prednedávnom zverejnil rebríček najvysnívanejších povolaní na svete.

Na jeho zostavenie využil dáta používateľov z Google vyhľadávaní za obdobie 12 mesiacov, od októbra 2021 až do októbra 2022. V každej krajine sa zamerali na hľadaný výraz „ako sa stať (povolanie)“. Najhľadanejší výsledok pre jednotlivé krajiny potom označili za „dream job“ a top kariéru pre konkrétny štát.

Vysnívané povolania však v rebríčku nehodnotili len podľa konkrétnych krajín. Výskumníci zároveň zostavili aj zoznam najžiadanejších povolaní po celom svete. 

Najpopulárnejšie zamestnania podľa krajín.
Najpopulárnejšie zamestnania podľa krajín. Zdroj: Remitly.com

Čo sa týka konkrétnych krajín, na Slovensku by malo najväčšie množstvo ľudí záujem stať sa youtuberom, rovnaké povolanie vyhralo aj susednom Česku. V Rakúsku by sa najviac ľudí rado vyskytlo na televíznych obrazovkách v pozícii herca, v Maďarsku zasa zvíťazilo povolanie spisovateľa.

8. októbra 2024 o 16:00 Čas čítania 5:38 Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu

V prvej dvadsiatke najvyhľadávanejších zamestnaní nechýbali ani klasické profesie ako lekár, psychológ, sudca či právnik. V zozname však prekvapili viaceré moderné povolania ako influencer, youtuber či programátor.

Top 10 vysnívaných povolaní po celom svete si môžeš pozrieť v našej tabuľke:

PovolaniePočet vyhľadávaní
Pilot930 630
Spisovateľ801 200
Tanečník278 720
Youtuber195 070
Podnikateľ178 380
Herec176 180
Influencer159 180
Programátor125 310
Spevák121 430
Učiteľ114 950
Domov
Zdieľať
Diskusia