Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Jakub Paulík
14. marca 2023, 11:18
Čas čítania 0:39

Medveď pri Martine napadol turistu. Naháňal ho a hrýzol mu do končatín

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zranenú osobu medzičasom previezli do nemocnice.

Pri Chate Vendovka v Sučianskej doline v okrese Martin napadol medveď turistu, informuje Nový Čas. Podľa informácií portálu sa mu muž snažil neúspešne utiecť. Zviera turistovi vážne zranilo nohu, ktorú mu musela ošetriť záchranná služba.

Odborníci pritom dlhodobo upozorňujú, že utekať pred medveďom môže byť riskantné. „Rozhodne každému odporúčam pasivitu. Do medveďa nesmieme nič hádzať a nesmieme s ním bojovať. Ak je to možné, treba si ľahnúť na brucho, rukami si chrániť krk aj hlavu a mať rozkročené nohy, aby vás medveď neobrátil,“odporúča vedúci Zásahového tímu pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody SR Michal Haring.

Incident sa stal ešte v nedeľu, keď bol muž na prechádzke. Nie je však isté, či zišiel z turistického chodníka. Po ošetrení zranení turistu previezli do martinskej nemocnice.

„Môžeme potvrdiť, že sme ošetrili a prijali pacienta s hryznými poraneniami od medveďa. Je v stabilizovanom stave, hospitalizovaný na traumatologickej časti Ortopedickej kliniky Univerzitnej nemocnice Martin,“ povedala pre Nový Čas hovorkyňa K. Kapustová.

18. júna 2022, 16:30 Čas čítania 10:12 Medveď hnedý je z 90 % vegetarián. Človek nie je jeho korisťou, hovorí šéf zásahového tímu (Rozhovor) Medveď hnedý je z 90 % vegetarián. Človek nie je jeho korisťou, hovorí šéf zásahového tímu (Rozhovor)
Domov
Zdieľať
Diskusia