Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
13. marca 2023 o 13:57
Čas čítania 0:55

Fabrika v Nitre ponúka 300 pracovných miest. Lákajú na rôzne príspevky a stravovanie za 1 €

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nové pozície majú vzniknúť už začiatkom mája.

Nitrianska automobilka Jaguar Land Rover Slovakia vytvorí 300 nových pracovných miest. Posilnením výrobných kapacít automobilky navyše vzniknú ďalšie desiatky pracovných miest u jej dodávateľov. Informoval o tom riaditeľ ľudských zdrojov automobilky Igor Franček.

Vytvorenie nových pracovných miest súvisí so zavedením nových víkendových zmien v prevádzkach karosáreň a lakovňa. „Cieľom opatrenia je zabezpečiť stabilitu výroby pri stále sa zvyšujúcom záujme zákazníkov o vozidlá vyrábané v nitrianskom závode tak, aby zároveň zostala zachovaná rovnováha medzi pracovným a rodinným životom ich zamestnancov,“ skonštatoval Franček.

Nové zmeny by sa mali zaviesť od mája tohto roka

Pripravované nové víkendové zmeny budú pracovať len v prevádzkach karosáreň a lakovňa počas soboty a nedele. Dĺžka zmeny bude 10 hodín vrátane prestávok. Automobilka zabezpečí pre zamestnancov pracujúcich v týchto zmenách bezplatnú autobusovú dopravu. Mzda, počet dní dovolenky, ako aj niektoré z benefitov budú prispôsobené kratšiemu pracovnému času.


Na víkendové zmeny sa budú môcť prihlásiť aj zamestnanci pracujúci v štandardnom trojzmennom režime prostredníctvom dobrovoľnej práce nadčas, v rozsahu, ako to umožňuje Zákonník práce.

12. októbra 2024 o 10:00 Čas čítania 1:12 V Bratislave sa objavila prvá 3D reklama na Slovensku. Zažiarila na nej ikonická silueta auta Mercedes-Benz Triedy G V Bratislave sa objavila prvá 3D reklama na Slovensku. Zažiarila na nej ikonická silueta auta Mercedes-Benz Triedy G

Kombinácia práce v štandardnej trojzmennej týždňovej prevádzke a následne vo víkendovej zmene však nebude možná. „Táto forma pracovného času môže byť vhodnou alternatívou pre ľudí, pre ktorých je práca na plný úväzok cez týždeň nevyhovujúca, ako napríklad ľudia opatrujúci člena rodiny, matky s menšími deťmi či študenti,“ povedal Franček.

Z ponuky práce zverejnenej na portáli Profesia.sk vyplýva, že zamestnávateľ láka na poskytovanie rôznych zamestnaneckých výhod, príspevkov a lacného stravovania. 

Domov
Zdieľať
Diskusia