Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
12. marca 2023 o 14:53
Čas čítania 0:58

Po chladnom víkende čaká Slovensko prudká zmena počasia. V niektorých oblastiach bude až 17 stupňov Celzia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Po búrlivom, veternom víkende nás opäť na chvíľu potešia vysoké teploty. Slnečné lúče si však veľmi neužijeme.

Po prudkom ochladení a búrlivom, veternom víkende sa na Slovensko opäť vrátia príjemné jarné teploty. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) avizuje, že na naše územie postupuje od západu do strednej Európy teplý front, ktorý prinesie výrazné oteplenie.

Dnes bude slnečno a najvyššia denná teplota dosiahne 5 až 10 °C. V noci z nedele na pondelok bude cez našu oblasť postupovať ďalej na východ teplý front. „Zároveň do strednej Európy veľmi rýchlo od západu postúpi ďalší teplý front frontálne systému spojený s tlakovou nížou,“ informujú meteorológovia.

V pondelok bude najvyššia denná teplota dosahovať 5 až 11 °C, na západe a juhu stredného Slovenska sa môže vyšplhať až na 17 °C. Bude oblačno až zamračené, ojedinele sa môže vyskytnúť mrholenie, dážď alebo dážď so snehom. Vo vyšších, ale aj nižších polohách, najmä vo východnej polovici Slovenska, môže aj snežiť.

V stredu sa zas ochladí

Aj v utorok k nám bude prúdiť veľmi teplý vzduch. Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať v hodnotách 11 až 16 °C. Slnko si však neužijeme – opäť bude oblačno až zamračené. Na západnom a strednom Slovensku môže na mnohých miestach pršať, vo vysokých polohách snežiť. Nad pásmom lesa búrlivý vietor až silná víchrica. Popoludní bude vietor slabnúť.

V stredu k nám opäť cez strednú Európu postúpi studený front, ktorý zas prinesie chladnejšie počasie, zrážky, na niektorých miestach aj sneženie. 

Tohtoročná zima bola z teplotného hľadiska 4. najteplejšia od roku 1931, informovali meteorológovia v piatkovej analýze. Charakterizovali ju ako „nadnormálne teplú“, až „silno nadnormálne teplú“ zimu.

Domov
Zdieľať
Diskusia