Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
11. marca 2023, 16:08
Čas čítania 0:30

VIDEO: Orkán dorazil do Tatier. Takto odfukuje kabíny lanoviek a ohýba stromy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na horách je zvýšené lavínové riziko.

Na Slovensku celý deň úraduje orkán Diethelm. Vietor aj v nížinách dosahuje rýchlosť okolo 90 kilometrov za hodinu, no na horách je situácia ešte vážnejšia. Podľa SHMÚ platí na horách 2. stupeň výstrahy pred vetrom, o čom svedčí aj video z Tatier, ktoré zverejnilo iMeteo.sk.

Na mnohých miestach v horách takisto platí 3. stupeň zvýšeného lavínového nebezpečenstva. Na to dnes doplatili traja turisti, ktorých v žľabe pod Nižnou Popradskou štrbinou ešte dopoludnia zasiahla lavína. Po zranených medzičasom prišli horskí záchranári a v súčasnosti sa už nachádzajú v nemocnici.

Počasie však stihlo priniesť už zranenia aj v nížinách hlavného mesta. Podľa hovorkyne Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Aleny Krčovej dnes v Bratislave ošetrili dva úrazy spôsobené pádom. Jedna osoba utrpela povrchové poranenia, no druhá si pri páde zlomila stehnovú kosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia