Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
11. marca 2023, 15:11
Čas čítania 0:35

V Tatrách zasiahla lavína troch ľudí. Záchranári museli ísť pre zlé počasie na výjazd pešo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poranených už odviezli do nemocnice.

Horská záchranná služba dnes dopoludnia musela zasahovať v žľabe pod Nižnou Popradskou štrbinou, kde 3 ľudí z 12-člennej skupiny zasiahla lavína. „Po páde lavíny utrpeli tri osoby vo veku 36, 45 a 61 rokov poranenia hrudníka, kolena a predkolenia,“ informovali na svojom webe horskí záchranári. Na mieste aktuálne platí 3. stupeň zvýšeného lavínového nebezpečenstva.


Vzhľadom na zlé počasie sa horskí záchranári nemohli ku skupine dostať letecky, a tak sa vydali na výstup pešo spoločne so služobnými psami. Jeden zo záchranárov sa pridal k časti skupiny kamarátov, ktorá pomáhala cestou dole osobám so zraneným kolenom a s hrudníkom. Zvyšní záchranári pokračovali k tretiemu zranenému.

„Po príchode na miesto udalosti jej poskytli neodkladnú prvú pomoc a končatinu zafixovali,“ píše Horská záchranná služba. Zranenú osobu odniesli na nosidlách na Popradské pleso, odkiaľ sa terénnym vozidlom presunuli do domu Horskej záchrannej služby v Starom Smokovci. Odtiaľ si už zranených prevzala záchranka do nemocnice.

Horská záchranná služba
Zdroj: Horská záchranná služba
Domov
Zdieľať
Diskusia