Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
10. marca 2023, 14:42
Čas čítania 0:54

ZLOvensko podriadené Putinovi? Režisér krátkym filmom ukazuje, ako sa Slováci nechali oklamať ruskou propagandou

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovan by Slovanovi neublížil, hovorili niektorí podporovatelia Ruska krátko pred 24. februárom 2022, keď Vladimir Putin zaútočil na Ukrajinu.

Na prelome februára a marca 2023 boli na Slovensku viaceré zhromaždenia „za mier“. V skutočnosti však ich účastníci z veľkej časti podporovali ruský režim Vladimira Putina, ktorý napadol Ukrajinu.

24. februára 2023, 16:30 Čas čítania 7:18 Zajatí vagnerovci na drogách a detský kútik uprostred pekla (Reportáž z ukrajinského frontu) Zajatí vagnerovci na drogách a detský kútik uprostred pekla (Reportáž z ukrajinského frontu)

Na žiadosti o „mier“ v podobe vzdania sa Putinovi poukazuje aj slovenský režisér a strihač Peter Pavlík v krátkometrážnom filme ZLOvensko. Jeho virálne video na Facebooku a iných sociálnych sieťach za 24 hodín videlo už 16 000 ľudí a ich počet stále pribúda. Medzičasom ho zdieľala aj známa satirická stránka Ovčiansky tribunál, Ťažký týždeň s Jakubom Gulíkom či bývalý štátny tajomník zahraničných vecí Martin Klus.

ZLOvensko
Zdroj: Archív/Peter Pavlík

„CHCETE ZAŽIŤ 5 MINÚT HANBY ZA NIEKTORÝCH NAŠICH SPOLUOBČANOV? Tak potom je tento krátky zostrih o tom, ako dokáže ruská propaganda efektívne fungovať, ideálnou príležitosťou. A keďže oklamať ľudí je ďaleko ľahšie, ako ich presvedčiť o tom, že boli oklamaní, nie som si istý, či je niektorým aktérom v tomto dokumente ešte pomoci. Ďakujem autorom za túto smutnú sondu do slovenských duší,“ napísal na sociálnej sieti Klus.

Pre Pavlíka nie je kritika konšpiračných teórií a ruskej propagandy na Slovensku žiadnou novinkou. Ešte v roku 2022 natočil film o antivaxerovi Ľubošovi OUCA a tohto roku prišiel s novým dokumentom #RimavskaPomahaUkrajine, ktorý poukazuje na pomoc Ukrajincom v meste Rimavská Sobota. Pavlík pracoval aj na dokumentoch 7829 km od Wu-chanu a Králi videa, pričom druhý z nich bol v roku 2020 nominovaný na Cenu českej filmovej kritiky.

Domov
Zdieľať
Diskusia